Viceprimarii victorioși despre suspendarea din funcție: „Sabotaj!”, „Joc politic urât!”

Viceprimarii de Piatra Neamț, suspendați din funcție (după ce Prefectura a sesizat instanța de Contencios la impulsul PSD Neamț), vin cu primele mesaje după ce au obținut o primă sentință victorioasă.
Marius Irimia (USR/PLUS) vorbește – cu referire la bătălia politică mutată în instanță – despre SABOTAREA administrației orașului Piatra Neamț iar Alin Lehăduș spune că a fost vorba despre „un urât joc politic”.

Reamintim că ieri, prima instanță (Tribunalul Neamț) care a judecat cererea Prefecturii de anulare a alegerii celor doi viceprimari în aceste funcții a respins acțiunea. Prefectura a făcut demersul la solicitarea PSD dar este de reținut că, în conformitate cu prevederile legale, un act administrativ atacat în instanță este suspendat de drept doar dacă este atacat de Prefectură. La plângerile similare ale altor entități (persoane fizice, ONG-uri, partide), actul administrativ rămâne valabil pe parcursul judecării procesului.

„Instanța a decis repunerea mea în funcția de viceprimar al municipiul Piatra-Neamț. Prin această decizie, se pune capăt unei perioade de 2 luni în care Piatra-Neamț nu a avut viceprimari, în urma unor acțiuni care n-au vizat decât să saboteze bunul mers al administrației orașului.

Pentru activitatea mea, consider că nimic nu se schimbă. Am continuat să muncesc în fiecare zi, să lucrez la toate proiectele în desfășurare și să mă dedic total pentru ca activitățile esențiale pentru oraș să-și continue bunul mers. Și exact la fel va fi și de acum încolo.

Îmi cer scuze pietrenilor, în numele unor consilieri locali ai orașului, pentru această perioadă în care multe acte administrative au finalizate cu întârziere. E un volum de muncă foarte mare în Primărie și timpul pentru avizarea unor acte s-a dublat în cele două luni în care orașul nu a avut viceprimari.

Continuăm munca, continuăm să lucrăm pentru pietreni. Cu proiecte concrete și cu impact real pentru viața noastră”, a transmis Marius Irimia.

„Justiția a hotărât: Hotărârea Consiliului Local prin care am fost ales Viceprimar al municipiului Piatra-Neamț a fost legală! Tribunalul Neamț a respins acțiunea care dusese la suspendarea mea.

Din cauza unui urât joc politic, timp de aproape 3 luni nu am putut să-mi desfășor activitatea așa cum ar fi trebuit, activitate pentru care am fost ales legal, așa cum s-a pronunțat instanța în cursul zilei de astăzi. După mai bine de 8 luni de la finalizarea alegerilor locale și o decizie a instanței care a respins acuzațiile aduse de contestatari, consider că este timpul ca gașca de contestatari PSD să înțeleagă că vremea jocurilor politice și a tentativelor josnice de blocare a primăriei s-a terminat.Și pentru că toți ne dorim schimbare, le propun contestatarilor să înceapă cu schimbarea vechilor obiceiuri și să ni se alăture în efortul de a dezvolta prin implementarea celor mai bune proiecte pentru comunitate și pentru creșterea calității vieții în orașul în care ne ducem viața împreună. Cei care ne-au ales au așteptări mari de la noi, iar lupta politică nu face decât să scadă și mai mult încrederea cetățenilor în clasa politică. Cred că pietrenii merită respect și asta le putem arăta doar prin munca pe care o vom depune în următoarea perioadă.

Cât privește decizia instanței, am fost încrezător de la bun început pentru că am considerat că Hotărârea de Consiliul Local prin care am fost ales viceprimar a fost una legală. Nu vă ascund că vestea mă bucură și că încheie o perioadă dificilă.

Nu pot spune că mă întorc la treabă pentru că, de fapt,în această perioadă nu am încetat să muncesc.Am continuat să ajut administrația pietreană în tot acest timp așa cum am putut, în limitele legale, doar că fără a fi remunerat.Voi continua să fiu un Viceprimar implicat, dinamic, hotărât, mereu în gând cu lucrurile promise în campanie celor care au votat PRO România.

Închei mulțumind tuturor celor care în toată această perioadă m-au susținut și au considerat nedreaptă situația în care am fost pus. Îi mulțumesc avocatului Răzvan Bobeanu pentru munca extraordinară pe care a făcut-o, pentru profesionalismul de care a dat dovadă, el fiind cel care m-a reprezentant în instanță”, a punctat și Alin Lehăduș.

D.V.

 

 

One thought on “Viceprimarii victorioși despre suspendarea din funcție: „Sabotaj!”, „Joc politic urât!”

  1. Orasul Piatra Neamt este intr-o stare avansata de descompunere datorita administratiei penalului Chitic si a prostituatelor din PMP care si-au gasit sinecurile la ”matroanele”din PSD pentru a se mufa in continuare la banii publici fara de care nu pot exista.

    Aceasta ”alianta a coruptiei” a compromis definitiv PSD-ul in Piatra Neamt si a demonstrat inca odata ca acest partid retrograd,imoral si corupt este impotriva dezvoltarii acestui oras.

Lasă un răspuns