Viceprimar pentru o zi! Teodorescu: “Rămân în mediul privat!”

teo

Constantin Teodorescu, consilierul local liberal care a fost ales ieri viceprimar de Piatra Neamţ, a anunţat mai devreme pe internet că între funcţia publică şi firma la care lucrează alege ultima variantă.

Teodorescu este Şeful Compartimentului Personal-Administrativ la SC RIFIL şi a menţionat în această demisie inedită, înaintată în primul rând pietrenilor, că rămâne în echipa de elită din mediul privat îb care lucrează şi că a acceptat nominalizarea de ieri “cu un scop bine definit, acela de a ajuta PNL-ul și echipa de a arăta PSD-ului care este locul lui pe scena politică nemțeană”.

Drept e că în declaraţiile la cald date ieri de Dragoş Chitic imediat după şedinţa de Consiliul Local în care Teodorescu luase locul lui Simionică, primarul interimar menţionase clar posibilitate ca noul vice să nu rămână pe funcţie.

Mesajul integral al lui Contantin Teodorescu de pe internet: “Dragi prieteni, mă adresez în primul rând celor care au avut și au încredere în mine și în ceea ce aș putea face pentru acest oraș. Nominalizarea mea pentru funcția de viceprimar mă onorează și am acceptat-o cu un scop bine definit, acela de a ajuta PNL-ul și echipa de a arăta PSD-ului care este locul lui pe scena politică nemțeană. Mulțumesc celor care m-au susținut și votat, consilierilor care au inima și sufletul curat. Datorită vouă cetățenii orașului pot privi cu încredere noua echipă PNL care va fi la conducerea lui. Voi susține în continuare proiectele și inițiativele liberale ce vor fi fundamentul unei noi viziuni asupra modului de administrare a orașului nostru. Trebuie schimbat întregul sistem care nu a avut în vedere interesele dumneavostră. Noua conducere PNL va fi cea care va aduce la normalitate modul de rezolvare a problemelor urbei, fără interese de grup și cu transparență decizională. Personal, conform legii am la dispoziție termenul de 15 zile să accept funcția de viceprimar. După cum știți sunt angrenat în multe proiecte personale în mediul privat și partenerii mei contractuali au fost și vor fi pe primul loc în viața mea. Aici, în mediul privat, mă bucur de o echipă de elită pe care nu o voi părăsi. Colegii mei îmi sunt atât prieteni cât și profesori sau elevi. Lucrez în acest colectiv de 15 ani și nu pot lăsa ”familia” mea de suflet. Am început prin a vă mulțumi pentru sprijin și încredere și voi încheia prin a vă mulțumi pentru înțelegere. Luni la prima oră voi depune la primărie refuzul meu pentru această funcție. Cu respect, Teodorescu Constantin”.

În aceste condiţii, rămâne de văzut ce va urma. Logic ar fi să fie organizată o şedinţă extraordinară în care să fie ales un nou viceprimar. Nu e exclus ca PSD să se repoziţioneze şi să încerce să atace iar reduta funcţiei de primar interimar. Aşa că pietrenii nu au a se mira prea mult dacă, în scurt timp, la Primăria şi Consiliul Local Piatra Neamţ va fi un bâlci cum e de vreo doi ani la Girov.

Iar una peste alta, Guvernul Ponta nu dă semne că ar dori să respecte legea şi să organizeze alegeri anticipate…

D.VINCA

Lasă un răspuns