Vicepreşedinţii Arcan şi Manoliu prezintă voturile secrete la control, consilierului Puşcaşu! Prefectul PSD va lua vreo măsură?

Situaţie de râsul curcilor la Consiliul Judeţean Neamţ unde voturile secrete exprimate azi în cabina de vot erau prezentate la control consilierului judeţean Nicolae Puşcaşu înainte de a fi împăturite şi introduse în urna de vot! Nu e însă de râs ci de plâns pentru că azi, prin maniera respectivă, a fost viciat flagrant secretul votului, clar stipulat de lege!

Exact cum elevii prezintă unghiuţele la control în prima zi de şcoală, aşa, azi, şi consilierii judeţeni PSD au aplicat cu sfinţenie ritualul: intra fiecare în cabina de vot, execita votul, ieşea cu buletinul de vot despăturit, îl ţinea preţ de câteva secunde cu filele 2-3 spre consilierul Neculai Puşcaşu (prezent ca şi ceilalţi membri ai comisiei de validare lângă urnă) şi abia apoi îl împăturea şi îl introducea în fanta de la cutia respectivă.

Înainte de a prezenta câteva exemple să mai menţionăm că buletinele de vot de azi aveau dimensiunea unei foi A4 care, prin împăturire, devenea un A5 cu 4 pagini. Paginile 1 şi 4 reprezentau coperta exterioară (pe prima pagină, titlul buletinului de vot, pe pag 4 – stampila de control), iar pe paginile de miez (2 şi 3) eru numele cu cei care erau vizaţi de vot (revocarea lui Andronache din AGA Apaserv, respectiv noile propuneri pentru AGA Apaserv, Troleibuzul şi DRUPO).

Haidem să vedem cum se respectă votul secret la Consiliul Judeţean Neamţ (în sala aflată cu un etaj mai jos de sediul Prefecturii de unde au plecat recomandări clare, în ultimele luni, pe această procedură):

Exemplul 1: Dan Manoliu!

vot (3)Ca un elev disciplinat, vicepreşedintele Manoliu prezintă unghiuţele, pardon, votul la control. Fotografia de mai sus surprinde momentul când vicele iese din cabina de vot, aruncă o privire pe buletinul DESCHIS pe care-l coboară sub privirea lui Puşcaşu care tocmai îşi aşeza ochelarii pentru citit. QED!

Exemplul 2: Emilia Arcan!

vot (2)

Şefa femeilor pesediste din judeţ şi vicepreşedinta de la CJ a acţionat şi mai gospodăreşte: cu gingăşia care o caracterizează a aşezat buletinul de vot, deschis, pe urnă. I-a lăsat timp destul lui Puşcaşu să verifice unghiuţele, pardon votul, după care, cu aceeaşi gingăşie a împăturit gospodăreşte foaia de hârtie şi a introdus-o în urna de vot. QED!

Exemplul 3: Tudorel Radu!

vot (4)

Am ales exemplul de mai sus din plutonul consilierilor PSD dintr-un motiv tehnic evident: aparatul foto a declanşat exact în fracţiunea aia mirifică de secundă în care se vede clar, în exteriorul controlului, coperta exterioară (aia pe care scrie buletin de vot) ceea ce demonstrează că privirea zeloasă a lui Puşcaşu poposea pe paginile 2-3 (cu opţiunea de vot). QED!
V-aţi prins? Hai să vedem şi cu zoom!

DSC_4676

Cazurile de mai sus sunt cât se poate de evidente. Cu siguranţă şi alţi colegi din presă or fi surprins în fotografii sau în filmări astfel de momente care sunt dovezi irefutabile că votul secret a fost grav viciat la şedinţa de azi din CJ Neamţ.

Aşa cum spuneam mai sus, în urmă cu câteva luni, Prefectura Neamţ a bombardat – şi bine a făcut – administraţiile locale (CJ şi consilii locale) în care menţiona că votul secret trebuie să fie… secret, că nerespectarea condiţiilor de confidenţialitate duce automat la anularea actelor administrative (în acest caz, hotărâri de CJ) respective. Ba, dacă ne aducem aminte, Prefectura Neamţ a anulat fix pe motiv de nerespectare a votului secret o Hotărâre a CL Girov prin care era votat ca viceprimar liberalul Florinel Sarion. Deci, pe un vot favorabil PNL, Prefectura apolitică (ha!, ha!, ha!) a impus respectarea legii.

Evoluţia tot mai accentuată din ultimele luni a lui Vlad Angheluţă de la eticheta de “prefect al judeţului” la cea de “prefect PSD” (nu în formă ci, din păcate, în fond) ne permite să fim foarte reticenţi în a aştepta o reacţie imediată a acestuia, în spiritul legii şi a propriilor recomandări transmise UAT-urilor.

Vom reveni.

Daniel VINCA

Nota Bene: Consilierii PNL au avertizat azi, de câteva ori, cam cu jumătate de gură, despre votul secret… la vedere. Dar păreau că o fac aşa, mai mult în dorul lelii. Reacţia corectă era să se ceară imperativ ca votantul să iese din cabina de vot împăturit, eventual chiar membrii comisiei de validare să stea la câţiva metri distantă de cabină şi urnă…
Ba, în delăsarea lor pe acest subiect foarte important, unii consilieri de la PNL (inclusiv Andronache) au mai reuşit o contraperformanţă: stând între zona cabină+urnă şi sală reuşeau să mascheze cu trupurile lor astfel de imagini precum cele de mai sus. În traducere liberă, probabil fără să-şi dea seama, consilierii PNL „ţineau tira” controlului PSD al voturilor.

cop vot

 

 

Comentarii Facebook

One thought on “Vicepreşedinţii Arcan şi Manoliu prezintă voturile secrete la control, consilierului Puşcaşu! Prefectul PSD va lua vreo măsură?

  1. Eu cred ca PSD-istii vor continua sa faca „greseli” din ce in ce mai gogonate si toate…..cu martori ! La anu’ se va face schimbarea pentru urmatorii 4 ani ! Urmeeeeaaaazaaaa…. PNL ! E ca la fotbal ! Arsene o sa stea-n „poarta” in timp ce Cozmanciuc, va executa palitura de osanda ! In toamna….., parca-l vad pe gascanul de Predoiu ca ia sefia guvernului… Si-o sa fie-o bucurieeeee…..

Lasă un răspuns