Vicele Dulamă de la CJ, lăsat fără şofer şi maşină de serviciu! Atribuţii de „ascuţit creioane”

Vicepreşedintele Laurenţiu Dulamă de la Consiliul Judeţean Neamţ a devenit, de joi, un ascuţitor de lux de creioane: acestuia i-au fost retrase atribuţiile delegate anterior de preşedintele Ionel Arsene. Şi dacă tot nu mai are atribuţii înseamnă că nu mai trebuie să meargă în teren, aşa că Dulamă a rămas şi fără maşina de serviciu şi fără şoferul aferent, informează sursele Vestea.net.

O astfel de pedeapsă era previzibilă după ce cu o zi înainte, PMP-ul a făcut şi la CJ, în şedinţă, virajul realizat de ceva timp în urmă şi la Consiliul Local Piatra Neamţ, lăsând în ofsaid PSD-ul cu care se aliase (şi crease majorităţi) imediat după alegerile locale din 2016.

Tachinat încă de miercuri după-amiaza cu ipoteza unei asemenea pedepse, Laurenţiu Dulamă ar fi răspuns la glumă cu o replică pe măsură: „Dacă rămân fără maşina de serviciu, o să vin la muncă şi cu bicicleta, doar sunt de la Mişcarea Populară”.

Cititi si: PMP Neamţ, mesaj cu schepsis! Critică la adresa Guvernului, „speranţă spre dreapta politică”!
Săgeţi de la Arsene la Dulamă! „Nu mai aveţi membri în PMP de-l propuneţi numai pe Ungurianu?”

Ceea ce era glumă miercuri după-amiaza a devenit realitate joi dimineaţa când, conform surselor Vestea, Dulamă a aflat că nu mai are nici atribuţii, nici maşină, nici şofer. Ba, plusează sursele Vestea, Dulamă rămâne şi fără biroul de pe etajul 2 al Palatului Administrativ (etajul conducerii) fiind mutat la etajul 4. Această situaţie interesantă nu va putea fi remediată prea curând pentru că urmând a lipsi din judeţ, Arsene a delegat deja atribuţiile sale celuilalt vicepreşedinte de la CJ, Ion Asaftei (care, evident, că nu poate el reda atribuţii lui Dulamă).

La şedinţa de miercuri au fost mai multe momente în care Dulamă (vicepreşedinţii şi preşedintele CJ au drept de vot) şi celălalt consilier PMP s-au situat în afara alianţei majoritare stabilite acum un an. La votul pentru delegarea reprezentanţilor CJ în CA-urile şcolilor speciale, Arsene a anunţat la început o propunere de algoritm (4 de la PSD, 3 de la PNL, 1 de la ALDE) dar Dulamă a făcut şi el propuneri. Deşi configuraţia din CJ (17 PSD, 14 PNL, 2 ALDE, 2 PMP) ar fi trebuit să valideze exclusiv prin voturile PSD-ALDE respectiva proiecţie, bâlbele la vot ale unora din tabăra majoritară PSD-ALDE (nu au înţeles că pot vota câte doi reprezentanţi la fiecare şcoală) combinată cu susţinerea propunerilor celor de la PMP de către consilierii PNL a dus la un semi-eşec al draftului propus de Arsene.

Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, consilierul PMP Cristian Ungurianu a atacat şi propunerea lui Arsene ca la Târgul de Turism de la Munchen, CJ Neamţ să fie reprezentat de 3 oameni, motivând nevoia de economii bugetare. Arsene a etichetat respectiva propunere drept populistă şi a dat exemplul judeţelor vecine care trimit câte 3-4 reprezentanţi, motivând şi că un singur om într-un stand la un târg de turism (unde trebuie asigurată şi permanenţa, şi prezentări dar şi participări în sălile de conferinţe unde sunt susţinute diverse expuneri) ar fi o situaţie şi neviabilă şi ineficientă.

Proiectul a trecut în forma propusă de preşedinte dar evident că „derapajul” PMP a pus sare pe rana şi aşa deschisă între PSD şi PMP, între Arsene şi Dulamă.

Cititi si: PMP Neamţ, mesaj cu schepsis! Critică la adresa Guvernului, „speranţă spre dreapta politică”!
Săgeţi de la Arsene la Dulamă! „Nu mai aveţi membri în PMP de-l propuneţi numai pe Ungurianu?”

Rezultatul alegerilor din 2016 a pus PMP Neamţ în faţa unei decizii decisive: dacă făcea alianţă pe judeţ cu PNL ar fi putut obţine o funcţie de viceprimar la Piatra Neamţ, dar aliindu-se cu PSD şi ALDE a obţinut şi funcţia de viceprimar dar şi pe cea de vicepreşedinte CJ (PSD face oricum majoritate simplă cu ALDE la judeţ).

De câteva săptămâni însă PMP a trecut pe faţă de partea PNL. Astfel la CL Piatra Neamţ este o nouă alianţă majoritară, PNL-PMP, care însă nu poate schimba viceprimarul PSD (ar trebui 2/3 din voturi). Chiar şi fără PMP, PSD are majoritatea la judeţ, cu ALDE, dar, de asemenea, nu are cele două treimi necesare pentru a-l debarca pe Dulamă.

Numai că, în acest moment, funcţia lui Dulamă este una fără conţinut din moment ce a rămas fără atribuţii şi fără simbolicele (?) detalii numite maşină de serviciu şi şofer.

Meciul este departe de a se fi terminat, rămâne de văzut ce mişcări va face fiecare din părţi dar şi aliaţii acestora. Va muta la fel, la municipiul reşedinţă de judeţ şi Dragoş Chitic, retrăgând atribuţiile delegate viceprimarului PSD, Luminiţa Vîrlan? Dacă nu se va întâmpla asta, nu e posibil ca PSD-iştii că creadă că Vîrlan are o relaţie prea apropiată de „duşmanii” de la PNL-PMP? Sunt întrebări la care, de asemenea, următoarele mişcări politice vor da, probabil, un răspuns?

Cititi si: PMP Neamţ, mesaj cu schepsis! Critică la adresa Guvernului, „speranţă spre dreapta politică”!
Săgeţi de la Arsene la Dulamă! „Nu mai aveţi membri în PMP de-l propuneţi numai pe Ungurianu?”

D.V. / sursa foto – facebook

 

Comentarii Facebook

3 thoughts on “Vicele Dulamă de la CJ, lăsat fără şofer şi maşină de serviciu! Atribuţii de „ascuţit creioane”

  1. Acest sarpe extrem de veninos numit DULAMA a primit ceea ce trebuia demulta vreme sa primeasca! Pacat ca Arsene se scapa si de viperele din propriul partid care iau executat in complicitate cu membrii altor partide si cu sprijinul unor „binevoitori” pe cei mai devotati oameni presedintelui PSD Neamt!! Dar stiti care va fi viitorul lui Arsene si al Oanei Bulai? De mana celor dintre fostii PDL-isti carora lea dat sau ia lasat pe functiile chee din deconcentrate, tocmai de la aceia sfarsitul lor politic li se va trage! Sa notati aceste previziuni pt ca ziua cand ei vor muri politic este mult mai aproape decat gandesc sau banuiesc cei doi!!

  2. dulama a primit ce merita.un impostor ajuns pe mana lui stefan in politica.valoare zero barat, caracter la fel.trebuia sa-l urce la mansarda sau sa il dea la subsol.

  3. POLITICIENII NOSTRI RASU CURCILOR IAR ACEST AMEDEO FARA ROTI SARACU A PRIMIT CE MERITA SI ASA INCURCA LUMEA – PARTIDE FARA IDEOLOGIE DECAT A INTERESELOR JMECHERIILOR SI BANILOR IN BUZUNARE PROPRII – TOTI O APA SI UN PAMANT – VORBA DEN BATRANI

Lasă un răspuns