Vicele CJ, ținut la poarta stației de epurare din Roman


O situație care depășește domeniul ridicolului, al cărei protagonist a fost chiar unul din vicepreședinții CJ Neamț a avut loc în urmă cu câteva zile. Așa cum a explicat Ion Asaftei – pentru că despre el este vorba – într-o conferință de presă susținută astăzi, întâmplarea s-a petrecut la stația de epurare a apei uzate din Roman și pune într-o lumină extrem de proastă Compania Județeană Apa Serv.
După ce în primă fază am mers personal la ApaServ pentru a discuta cu actuala conducere despre problemele existente acolo, m-am decis să merg la Roman, la stația de epurare a apelor uzate. Știam că acolo sunt unele probleme, dar mi s-a spus că totul este în regulă. Evident, am fost mințit. Ceea ce vor să ascundă eu cam bănuiesc”, și-a început expunerea Asaftei.
Așa că, ferm convins că lucrurile nu sunt nici pe departe colorate în roz, a plecat împreună cu doi membri din AGA să se convingă la fața locului cum se prezintă situația de fapt. Numai că, odată ajunș la poarta stației de epurare, vicele de la CJ a avut surpriza să constate că pe poartă este pus lacăt, iar de partea cealaltă se află trei agenți de pază nu-i permit să intre înăuntru, pentru că așa li s-a ordonat: să nu permit nimănui accesul.
Asta în condițiile în care ApaServ este o societate aflată în subordinea Consiliului Județean Neamț, iar stația de epurare de la Roman este o investiție de milioane de euro, bani publici. „Nu e vorba că sunt eu Asaftei, ci că sunt vicepreședinte al Consiliului Județean. Poate fi oricine în locul meu, nu despre asta vorbim. Vorbim despre faptul că este inadmisibil așa ceva. A trebuit să stau 5-6 minute de vorbă cu paznicul, cu paharnicul, cu vistiernicul și cu toate cele”, a punctat Ion Asaftei. Într-un final, situația s-a rezolvat, după câteva telefoane și intervenții, iar oaspeții au fost lăsați să intre înăuntru.
Vicepreședintele CJ spune că știe exact cine se află în spatele acestui incident, însă s-a ferit deocamdată să facă public numele acesteia. „Știu cine a dat ordinul, dar vreau mai întâi să am o discuție personală cu persoana în cauză, pentru a lămuri niște chestiuni”, a spus acesta.
„Productivitatea” stației de epurare de la Roman este pe deplin cunoscută de Ion Asaftei, care a precizat că neregulile de acolo i-au fost aduse la cunoștință chiar de un angajat care lucrează în locul respectiv. Din nou, fără a nominaliza persoana în cauză. „Chiar un inginer de acolo mi-a spus că instalațiile nu funcționează, și că nu se face altceva decât să se vânture apă”, a încheiat vicepreședintele Consiliului Județean Neamț.

Alex SÎRBU

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Vicele CJ, ținut la poarta stației de epurare din Roman

  1. Portarul, gardianul, ce-o fi fost el, a procedat foarte corect. Incorect au procedat cei ce se plang. E de rasul curcilor sa mai si spui in ce postura te-ai pus. Mai ales ca, cel putin din CV, unul din acesti efemeri ar trebui sa stie aceste lucruri, provenind dintr-o structura cu epoleti.

  2. D-l vice, trebuia sa se anunte si sa fie insotit de un reprezentant al companiei, cu autoritatea si expertiza necesara obiectivului, nu de 2 agamani care au mers acolo sa vanture impreuna aerul prin statie. Statia de epurare este obiectiv strategic, nu se intra si se iese ca la GARA ! Denumirile ca paharnic, vistiernic, da sunt din aria de activitate a hanului….

Lasă un răspuns