Vicele CJ, Asaftei, la Stănița: „Satul românesc este cel care ține în picioare această Țară!”

Prezent sâmbătă la un eveniment cultural în comuna Stănița (Neamț), Ion Asaftei (vicepreședinte CJ Neamț și președinte ALDE Neamț) a punctat rolul pe care locuitorii satelor l-au avut și îl au nu doar în păstrarea tradițiilor ci și în promovarea valorilor românești și creștine.

„Pe ulițele satului, la Școală și la Biserică, acești pui de români care astăzi sunt îmbrăcați în straie de sărbătoare sunt garanția că românii au rădăcini sănătoase. Satul românesc în general iar cel nemțean în mod special au acum acea interferență fericită între modernismul bine așezat – vorbim de șosele, de rețele de apă, de școli și dispensare moderne – și tradițiile românești curate, frumoase care pun preț pe valori, pe relații clădite fericit între oameni, pe solidaritate, pe respect față de Școală, de Biserică și de reprezentanții acestor instituții fundamentale. Satul românesc este cel care ține în picioare această Țară!”, a precizat Asaftei.

Vicele CJ Neamț a participat sâmbătă la „Stănița, simbol al etnografiei poporului român”, eveniment cultural-filantropic organizat de autoritățile administrative și religioase din respectiva comună. Acțiunea respectivă s-a autodefinit prin intenția de a insufla tinerei generații dragostea față de valorile fundamentale românești și față de patrimoniul etnografic local, a fost dedicată cu prioritate elevilor și s-a înscris în seria manifestărilor dedicate Anului Satului Românesc.

La manifestări au participat personalități din viața administrativă și culturală a județului Neamț, artiști cunoscuți dar și IPS Ioachim, Arhiepiscop al Romanului și Bacăului, fiul al comunei Stănița. O parte din activitățile zilei au avut loc chiar la casa părinților Arhiepiscopului, reamenajată în urma unui proiect și numită „Casa Vlădicii”.

V.N.

Lasă un răspuns