Vestea: Primarul Carabelea să-și facă conferințele de presă cu postacii pe care îi incită la linșarea jurnaliștilor!

Publicația Vestea nu va onora invitația primită de la Primăria Piatra Neamț pentru conferința de presă de azi de la ora 14.30 care va fi susținută de primarul Andrei Carabelea pe tema controversatului Regulament de curățenie și estetică din Piatra Neamț.

Decizia publicației Vestea este motivată de atacul manipulator și tendențios la adresa presei și a jurnaliștilor la care s-a pretat actualul primar prin postarea făcută duminică seara când, ca răspuns la criticile tot mai ferme din partea populației și a presei cu privire la prevederi absolut aiuritoare din acest Regulament, el a dat clasicul răspuns al politicianului care nu are bărbăția de a-și asuma propriile erori: presa e de vină, jurnaliștii sunt răi, presa e ticăloasă.
Este exact tipul de răspuns marca Iordache-Dragnea-PSD la acuzele presei și societății civile atunci când PSD-iștii pregăteau și promulgau („noaptea ca hoții”, vă mai amintiți?) legi ciudate în apărarea infractorilor și interlopilor și exact tipul de linșaj neo-marxist la care incită diverse grupări polico-interesate (poate vă amintiți de celebrele mesaje ale lui Caramitru jr.).

Mai mult – după cum ne-au spus chiar activiști și membri de vază PNL care s-au săturat să deconteze ei gafele majore ale lui Carabelea și sfătuitorilor lui – primarul dădea sarcină „întru solidaritate” și pe grupurile închise de comunicare (whatsapp etc), incitând aplaudacii de partid să ia atitudine împotriva „atacurilor furibunde din presă”.
Și – vezi mesajul de la finele articolului – deși primarul confundă voit parcurile cu Curtea Domnească (apropos de interdicția pentru copiii cu biciclete) și mai are și alte puncte în care manipulează pe față, deși acel mesaj e scris cu greșeli flagrante de limba română, emitentul scrie senin că amenzile prevăzute în aceste reglementări ciudate… „nu vor fi aplicate prea curând”. Adică, e milos, domnule…

Gestul incalificabil al primarului arată că acesta și cei care-l sfătuiesc în aceste abordări nu au maturitatea politică și profesională de a înțelege că un adevărat demnitar știe să își asume eventualele erori, să învețe din ele. Carabelea atacă, într-un mod prolet-cultist (marxist, adică) pe cei care îi arată erorile, atitudine total contrară principiilor moderne și liberale.
Explicații ar putea fi multe, iar una dintre ele nu poate ocoli felul dubios și netransparent în care acesta a făcut numirile pe funcțiile de directori interimari la firmele Primăriei Piatra Neamț. Mai mult, unul din cei doi directori numiți în ultimele săptămâni (e vorba de Alexandru Rareș de la Salubritas) este cunoscut, la rândul lui, pentru atacurile în limbaj golănesc la adresa unor jurnaliști din Neamț, pe când făcea parte din ceata de postaci condusă de Romel Bîrjoveanu (alături de Valentin Ciobanu, Adrian Olariu etc). Da, știm, directorul de la Salubritas a fost numit în respectiva sinecură pentru alte abilități (nu cele de postac), printre care ar fi și eticheta de „șoferul senatorului”…

Revenind la Carabelea. Dacă ar fi un primar condus de rațiune, ar fi trebuit să realizeze ce gafe enorme a făcut cu acel Regulament dat la vot pe ‘repede înainte’ (cu o zi înaintea ședinței), să ceară scuze cetățenilor, să-l corecteze imediat și să sancționeze pe ‘pricepuții’ din Primărie care l-au făcut de râs pe el care a semnat proiectul… ca Primarul.
Nu a făcut asta ci a preferat (precum Ceaușeșcu, Iliescu, Dragnea etc) să inventeze conspirații și agenturi care există doar în capul lui sau în capetele celor care-l consiliază…

Atacul absolut comunistoid la presă este, în esență, un atac la libertatea de exprimare, adică la unul din cele mai importante valori democratice iar incitarea postacilor și aplaudacilor (de partid sau dependenți de Primărie) este precum invitația adresată de Iliescu minerilor…

Deci:
– Vestea nu va participa la conferința de presă de azi de la Primărie și nici la altele până când primarul nu-și revizuiește acest comportament de dictator made in Belarus.
– Suntem convinși că primarul Carabelea și sfetnicii lui au deja soluții, că s-au gândit să facă și conferințe de presă în care în locul jurnaliștilor să participe postaci, aplaudaci precum dna Cerasela Moscu și alți activiști care au dat curs incitărilor primarului și au reușit să se facă de râs.
– Da, Vestea este (printr-o firmă care operează publicitate), prestator final într-un contract cu Primăria. Una e una, alta e alta, din punctul nostru de vedere. Oricum prețurile sunt foarte mici, de dumping, nu acoperă cheltuielile de producție (200 lei un anunț sau un advertorial de câteva mii de semne. Dar nu despre prețuri este vorba acum.
Unii zic că orice e de cumpărat, depinde prețul. Noi le spunem că la Vestea nu e așa. Nu au decât să se convingă singuri.
Deci vom publica acele anunțuri atâta timp cât vor fi comandate. dacă nu vor mai fi comandate, nu e absolut niciun bai.
– Unii liberali cunosc această replică, alții o află acum: Vestea nu a acceptat să fie sluga PSD-Arsene, nu va accepta acest rol nici în relația cu liderii/demnitarii PNL!

În final, un sfat bun și gratuit pentru Primar: scăpați, cât nu e prea târziu, de toți habarniștii, sinecuriștii și trântorii. Atât de cei moșteniți de la predecesor cât și de cei pe care i-ați băgat chiar dvs, domnule primar, la tăiat frunze la câini, la mimat management, la scris documente cu picioarele, atât la Primărie cât și la instituțiile/firmele subordonate. Și înțelegeți (repet, cât nu e prea târziu) că nu sunteți doar primarul celor 8000 de oameni care v-au votat, nici măcar „al lui Burduja”, sau „al lui Țapu” (cum zic unii) ci al tuturor pietrenilor și că aveți această funcție și responsabilitate în fața tuturor românilor, indiferent de domiciliul din buletin. Administrația din Piatra Neamț nu produce pe cât consumă, deci mulți bani care ajung în bugetul local sunt din taxe plătite de românii din toată țara. Mult mai mulți decât plătesc postacii și sinecuriștii legați ombilical de „Administrația Carabelea”.

Vom reveni.

Daniel Vinca
redactor sef Vestea

Lasă un răspuns