Vestea, nominalizare într-o Gală a Excelenței, datorită subiectelor propuse de cititori

O nominalizare din cadrul Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţa Socială 2019 (pentru activități din anul precedent) aduce în prim plan siteul de știri Vestea. Nominalizarea lui Daniel Vinca la premiul pentru Jurnalism (pentru domeniul Asistenței Sociale) înseamnă, în fapt, nominalizarea cititorilor Vestea pentru că subiectele importante pe această tematică, din 2018, din Vestea au plecat de la sugestii și propuneri ale cititorilor.

Vestea debuta în forță în 2018 pe această tematică atunci când chiar la începutul anului publica un articol care nu doar că a devenit viral dar a fost preluat de majoritatea siteurilor de știri și de televiziunile centrale: Primul primar din România care decide aşa ceva: „Cei de la ajutorul social nu primesc banii dacă nu deszăpezesc câte 3 gospodării ale bătrânilor!”  (stire care a avut peste 44.000 de vizualizări într-o singură zi doar în siteul Vestea, dar preluarea ei de către alte entități media ducând-o în atenția a milioane de cititori și telespectatori).

Articolul respectiv trata, simultan, mai multe nuanțe cu valențe în domeniul asistenței sociale. pe de o parte era vorba de faptul că cei care primesc asistență socială (prin asigurarea venitului minim garantat) au la râmdul lor obligația morală și legală de a întoarce comunității implicarea lor în rezolvarea diverselor probleme. Pe de altă parte, mesajul transmis prin intermediul Vestea de primarul comunei Icușești era și că asistența socială înseamnă și solidaritate a comunității față de persoanele care, într-un anume moment, au nevoie de sprijinul semenilor. Era vorba, pe această componentă de către bătrânii care aveau nevoie de ajutor la deszăpezirea propriilor gospodării.

Evident că nu sunt așteptări majore de la această nominalizare, în condițiile în care jurnaliștii din presa locală au drept concurenți nume din media centrală, din puternice trusturi media (Pro TV, Trinitas etc). Dar nominalizarea în sine este o recunoaștere a faptului că politica redacțională Vestea este una apropiată de cetățean și cât de mult contează un contact real cu cititorii. Subiectul din articolul de mai sus (ca multe altele) a fost propus redacției de către un cititor Vestea, o doamnă care stă în Piatra Neamț dar care are rude în comuna respectivă și care a sesizat implicarea primarului în deszăpezirea străzilor dar și în sprijinirea persoanelor aflate în dificultate.

Mai jos, în comunicatul DGASPC, numele tuturor nemțenilor nominalizați în această gală, oameni care fie chiar în cadrul acestei instituții dar și la alte entități (spitale, Direcții de Asistență Socială din primării, CJRAE etc) lucrează zi de zi, eficient pentru semenii lor.

 

DGASPC Neamț, nominalizată la Gala Excelenţei în Asistenţa Socială

Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România a lansat luni, 18 februarie,  competiţia pentru premiile ce vor fi oferite în cadrul celei de-a VI-a ediţii a Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţa Socială 2019. Printre nominalizările la premiile ce se vor acorda în cadrul galei se regăseşte şi DGASPC Neamț ca urmare a rezultatelor obținute în 2018 în domeniul protecţiei copiilor și persoanelor defavorizate. ”Această nominalizare se datorează în primul rând echipei noastre de profesioniști, echipă ce pune suflet, devotament și se implică  pentru a oferi beneficiarilor cele mai bune servicii. Este o nominalizare cu care ne mândrim iar dacă ne sunteți alături și credeți în noi, vă rugăm să ne votați. Votul dumneavoastră ne ajută și ne onorează!”, a declarat Mirela Negruș, președintele Sucursalei Neamț a Colegiului Național al Asistenţilor Sociali din România și directorul general adjunct al DGASPC Neamț.

Au mai fost nominalizate la diverse categorii Ana Maria Radu, Diana Elena Lungu, Alina Elena Chiriac, asistenți sociali în cadrul DGASPC Neamț precum și Cristina Păvăluță, directorul DGASPC Neamț, nominalizată la premiul pentru întreaga carieră în asistență socială. Au fost nominalizați și alți specialiști în asistență socială din județul Neamț sau profesioniști care au susținut și promovat activitatea de asistență socială precum Daniel Manea, din cadrul Spitalului Județean Piatra Neamț, Rodica Bălan, de la Spitalul Municipal Roman, Mihaela Anghel de la Direcția de Asistență Socială Piatra Neamț, Geanina Chirugu și Doinița Hînceanu de la Direcția de Asistență Socială Roman, Eliza Ventaniuc de la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Neamț precum și jurnalistul Daniel Vinca, nominalizat la premiul pentru jurnalism. Potrivit regulamentului, în perioada 18-25 februarie 2019 toți cei nominalizați pot fi votați accesând site-ul Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială, direct la secțiunea Vot 2019 la adresa  http://poll.cnasr.ro/

Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială, ediţia a VI-a, va avea loc în data de 19 martie 2019, pe scena Atenului Român, unde vor fi înmânate și premiile câștigătorilor. Organizată cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Asistenţei Sociale, Gala este evenimentul în care asistenţi sociali din întreaga ţară, autorităţi, jurnalişti, sărbătoresc realizările profesiei pentru a transmite un mesaj cu privire la conştientizarea  contribuţiilor din domeniul social şi nevoia acţiunilor ulterioare. Gazdă a evenimentului va fi cea care a sprijinit Gala încă de la prima ediţie, Andreea Marin – Ambasadorul Excelenţei în Asistenţă Socială iar organizatorii pregătesc un spectacol de excepţie.

 

Irina Popa

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns