Vestea.net va găzdui bannerul interzis cu „Jos Mafia din Poliție”


Redacția Vestea.net va găzdui, în scurt timp, bannerul interzis al celor de la Europol cu mesajul „Jos Mafia din Poliție! Jos Mafia din Ministerul de Interne!”. Chiar în antetul publicației, în dreapta numelui Vestea, acolo unde acum este mesajul „Luptă mereu”
Facem acest demers din mai multe motive:
1.Considerăm că dreptul la protest este unul sacru în democrație. Pentru asta au murit oameni la Revoluție.
Protestele publice (care pot îmbrăca diverse forme) au dărâmat dictatura ceaușistă, au blocat aberații legislative (ciolarea Legilor Justiției), au dărâmat un Guvern (Ponta) devenit etalon al ideii de „corupția ucide”.
2.Fără a mai face referire la nume de demnitari (la ce bun?), spunem doar că un protest are și forma clasicizată (mulțime în stradă) dar și alte forme, inclusiv scrise. Un manifest tipărit e o formă de protest, un banner sau chiar un mesaj proiectat pe o clădire. *)
Chiar în cadrul manifestărilor #rezist, protestele clasice au fost dublate și de mesaje proiectate (luminos) pe clădiri guvernamentale. De către cei de la ONG-ul Declic. Poliția (guvernamentală PSD) a dat amenzi pentru acele proiecții iar ulterior Justiția a anulat acele amenzi considerându-le nelegale și că încalcă dreptul la protest.
3.În cadrul protestelor #rezist au fost și bannere, pancarte. Ținute în mâini sau chiar așezate pe spațiul verde. De asemenea, protestarii s-au adunat sau au mărșăluit și pe spații verzi. Fără autorizații de niciun fel, după cum țipau, la acel moment, reprezentanții Puterii.

*)
PROTÉST,
 proteste, s. n. 1. Faptul de a protesta; manifestare energică împotriva unei acțiuni considerate ca nejustă; opoziție hotărâtă; (concr.) act scris prin care se exprimă o asemenea manifestare; protestație. ◊ Notă de protest = act prin care un guvern dezaprobă un act săvârșit de guvernul altei țări și considerat contrar tratatelor sau normelor de drept internațional. 

Suntem curioși dacă onor comisarii și chestorii IGPR (unii cu doctorate plagiate sau parteneri ai grupărilor interlope) care s-au arătat până acum deranjați de bannerul Europol (că nu crede nimeni că Poliția Neamț, Poliția Locală sau Primăria ai căror angajați nu au văzut ani de zile chioșcuri sau terase amplasate nelegal) își vor permite să reacționeze în stilul lor agresiv și la bannerul care va fi postat pe Vestea.
Cazul Emilia Șercan (cu dovezi din dosar scurse spre siteuri cae au achiesat la acțiunea de kompromat) arată că unii șefi din IGPR sau chiar din MAI sunt predispuși la orice.
Dar asta nu va afecta decizia deja anunțată acum. Deci bannerul care dă fiori mafioților instituționali va fi în curând pe frontispiciul Vestea.

„Să spunem răului Rău și binelui Bine” – asta spunea nu de mult, un stareț de mănăstire ortodoxă din România, în contextul războiului din Ucraina.

Vestea