Veste bună pentru romaşcani! Oraşul va fi „brăzdat” de un transport local modern!


Pentru romaşcani, luna decembrie începe cu împlinirea unei dorinţe care părea un vis imposibil: “reinventarea” transportului local, evident la standarde actuale. Şi nu doar că transportul local reapare, peste câteva zile, brăzdând cele mai importante trasee din Roman (traseele 2, 3 şi 5, cum le ştiu oamenii, din ultimele generaţii) dar mini-autobuzele care vor fi pe trasee sunt adaptate cerinţelor actuale, inclusiv cu platforme de acces pentru persoane cu dizabilităţi, aer condiţionat, camere video de control etc.

10 astfel de autovehicule (cu motorizare IVECO), cu 26 de locuri fiecare (14 pe scaune, 12 în picioare) reprezintă investiţia proaspătă pe care operatorul de transport PRISTYL o pune la dispoziţia cetăţenilor din Roman.

Programul de transport local va fi operat pe cele 3 trasee, oficial, de pe data de 4 decembrie. Dar până atunci, în intervalul 30 noiembrie – 3 decembrie, cu un orar redus faţă de cel normal, PRISTYL va realiza 4 zile de activitate experimentală, tocmai pentru ca în urma interacţiunii cu cetăţenii să poată corecta şi eventualele probleme pe care oamenii le vor ridica. Atenţie, în cele 4 zile de program experimental, transportul în comun oferit de firma PRISTYL este GRATUIT!

„Financiar vorbind, efortul firmei este unul uriaş, pe un segment de servicii oferite cetăţenilor pe care, până acum, în Roman, nimeni nu a mai venit cu asemenea investiţie. E vorba de 10 maşini de capacitate medie, mini-autobuze, noi nouţe, la standarde care arată că în firma noastră, respectul faţă de client nu este doar un slogan. PRISTYL îşi propune ca, împreună cu romaşcanii, să demonstreze că transportul local de călători este o alternativă viabilă, chiar de succes, de ce nu?, la celelalte tipuri de transport de care oamenii se servesc zi de zi. Îi aşteptăm pe romaşcani în această perioadă experimentală, în cele 4 zile, să ni se alăture, să probeze transportul local de pe traseele 2, 3 şi 5, să vină cu propuneri, cu sugestii. Împreună putem arăta că Romanul este un oraş civilizat, cu un transport local modern, cu oameni care înţeleg toate avantajele – de la cel financiar până la cel ecologic – acestui serviciu public”, a declarat Ionuţ Pricope, directorul general al firmei PRISTYL.

În perioada experimentală, transportul va fi asigurat pe cele 3 trasee în intervalul orar 08-12 (amiază), cu maşini care vor trece prin staţii din 10 în 10 minute.

De pe data de 4 decembrie, va fi aplicat programul normal: luni-vineri, între 5,30 şi 20,00, curse din 10 în 10 minute; sâmbătă-duminică, 06,00-14,00, curse din 15 în 15 minute.

Preţurile  sunt:

-2 lei – bilet o călătorie ((stabilit prin Hotărâre de Consiliu Local)
-70 lei – abonament lunar, valabil pe toate liniile, de luni până vineri;
-100 lei – abonament lunar, valabil pe toate liniile, de luni p
ână duminică.

Conform imaginilor de mai sus, cele 3 trasee care vor fi operate de PRISTYL acoperă toate zonele din oraş, ajung în proximitatea instituţiilor importante (Primărie, Spital, Piaţă, Gară, Stadioane, Licee, Şcoli, Poliţie, Biserici, Dispensare, Complexuri Comerciale) dar şi la celelalte firme mari, cu mulţi salariaţi.

O trecere în revistă a celor 3 trasee, punctează următoarele repere:
2 / stadion Moldova – Complex Favorit – Poliţie – Şcoala 1 – Marom – Smirodava –Şcoala 8 – Parc – Dedeman
3 / Kaufland – Pia
ţa Centrală – Centru – CN Roman Vodă – Spital – Şcoala 8 – Parc – Dedeman
5 / Leb
ăda – Cartier Bălcescu – Abator – Hala Centrală – Gară – Dedeman

Toate aceste trasee de mai sus nu au mai fost acoperite cu mijloace de transport în comun de circa 5 luni de zile. Adjudecarea traseelor în urma licitaţiilor organizate de Primărie Roman de către firma PRISTYL şi intrarea noilor autobuze pe aceste linii de transport reprezintă, evident, asigurarea unui serviciu de care populaţia are nevoie, iar update-ul calitativ adus de noile maşini urmează a fi notat de către beneficiari.

Firma respectivă a făcut investiţia care altădată ar fi părut de necrezut pentru un municipiu mic cum e Romanul; de acum depinde doar de cetăţeni, de conducătorii auto de pe aceste maşini dar şi de partenerii instituţionali – Poliţie Naţională, Poliţie Locală etc – să-şi dea concursul pentru ca respectivele condiţii civilizate oferite pasagerilor să nu fie alterate de unii care nu şi-au îndeplinit eficient stagiul celor 7 ani de acasă.

D.V.