Veste bună pentru infractori! Guvernul a dat Ordonanța Grațierii! Abuzul în serviciu nu mai e faptă penală pentru prejudiciu sub 200.000 lei!

ULTIMA ORĂ: În București, oamenii se adună să protesteze în fața Guvernului!

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat că Guvernul a adoptat cele două ordonanţe privind graţierea şi modificările Codului Penal şi a celui de Procedură Penală, informeaza stiripesurse.ro.
Acesta a precizat că nu vor beneficia de graţiere cei condamnaţi pentru fapte de corupţie

„Am adoptat o serie de măsuri care vizează evitarea unei hotărâri pilot a CEDO şi în acest sens am adoptat proiectul de lege privind graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate. ce-al de-al doilea proiect de lege vizează Legea pentru completarea Legii 254/2013 ptivind executarea pedepselor“ a declarat Florin Iordache.

„Am adoptat proiectul de lege privind graţierile. Prioritar pentru noi e recuperarea prejudiciului. Nu intră aici (n.r. la graţiere) violatorii sau criminalii. Cei care beneficiază de condiţii deosebite, câştigă o zi la 10 zile“, a continuat ministrul Justiţiei care a precizat că vor fi construite trei penitenciare: Giurgiu, Deva şi Codlea.

„La abuz în serviciu, acea plângere prealabilă pe care cetăţenii au invocat-o  a fost eliminată. Cuantumul a rămas în valoare de 200.000 de lei. Ce e sub 200.000, nu e sancţionat penal dar paguba se recuperează“, a mai spus Iordache despre abuzul în serviciu.

Întrebat de aceste modificări şi de anumite aspecte ale ordonanţei privind modificarea Codurilor Penale, Iordache a subliniat: „Legile le face fie Guvernul, fie Parlamentul. Invit Parlamentul să modifice această ordonanţă în cazul în care vrea“, a spus ministrul Justiţiei.  „Parlamentul avea posibilitatea şi obligaţia să le facă în 45 de zile şi nu le-a făcut. Oportunitatea am stabilit-o noi“, a precizat Iordache fiind întrebat de ce nu a mers în Parlament cu un proiect de lege.

Comentarii Facebook

One thought on “Veste bună pentru infractori! Guvernul a dat Ordonanța Grațierii! Abuzul în serviciu nu mai e faptă penală pentru prejudiciu sub 200.000 lei!

Lasă un răspuns