Veste bună pentru enoriașii panicați: Călugărul Hrisostom Filipescu a fost găsit în Germania! E bine sănătos…

Călugărul Hrisostom Filipescu, starețul până acum câteva zile al Schitului Țibucani este bine sănătos pe teriroriul unui stat membru UE, anunță Poliția Neamț. Este vorba despre Germania, după cum completează TVM Neamt.

”Astăzi, 14 noiembrie a.c., în urma activităților întreprinse de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri din cadrul I.P.J. Neamț, bărbatul de 33 de ani, din localitatea Țibucani, a fost depistat pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene, iar la solicitarea acestuia nu putem comunica locația exactă în care se află”, anunță IPJ Neamt.

<<Datorita legilor in vigoare privind informatiile cu caracter personal, politistii nemteni nu pot oferi mai multe date, insa noi am aflat pe surse ca Hrisostom Filipescu a fost gasit intr-o localitate din Germania si nu a fost victima vreunei infractiuni. Preotul ar fi declarat politistilor din Germania ca nu doreste sa se faca cunoscut locul exact in care se afla si ca cel putin deocamdata, nu vrea sa ia legatura cu nimeni. El ar fi plecat din tara in urma presiunilor la care a fost supus de mai multe persoane din Biserica si dupa ce a aflat ca urma sa fie declarat nebun. Masina lui a fost gasita in aeroportul din Bacau, semn ca si-a planuit plecarea. Este foarte posibil ca Hrisostom sa revina in tara dupa ce va obtine un certificat de la o institutie medicala din Occident prin care va demonstra ca este in deplinatatea facultatilor mintale, demontand astfel scenariul cu pierderea minitilor care a mai fost aplicat si in cazul altor preoti care au deranjat>>, afirma surse TvmNeamt.

DV

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns