Veste bună pentru clienţii Troleibuzul: Toate abonamentele valabile se prelungesc cu o zi!


Toate abonamentele valabile pentru transport cu mijloacele Troleibuzul (microbuze, autobuze) se prelungesc cu o zi în plus, anunţă Nadia Năstase, directorul companiei de transport.
„Este absolut normal să facem această prelungire, în contul zilei de vineri când mijloacele noastre de transport nu au fost pe trasee. Ne cerem scuze pasagerilor noştri pentru neplăcerile create dar, din păcate, nici mijloacele noastre de transport nu pot merge fără combustibil.
Acum putem spune că, pentru o lună, avem asigurat combustibilul, graţie celor 300.000 de la Consiliul Judeţean. Dar aşteptăm ca Primăriile care fac parte din ADI URBTRANS să înţeleagă că e de datoria lor să acorde compensaţiile pentru diferenţa dintre preţul de cost şi preturile pe care le luăm noi clienţilor noştri care sunt locuitorii UAT-urilor lor”, a precizat directoarea de la Troleibuzul.

Reamintim că vineri, mijloacele de transport ale companiei respective nu au ieşit din garaj întrucât furnizorul de combustibil a refuzat alimentarea, motivând neplata unor factuir restante.
La sfârşitul lunii iunie a apărut OUG care interzice Consiliilor judeţene să mai subvenţioneze transportul de călători şi, din acel moment, CJ Neamţ nu mai poate plăti niciun ban.
Cei 300.000 de lei anunţaţi vineri după amiaza de Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ reprezintă o diferenţă din compensaţia financiară pentru primul semestru. Banii nu au ajuns încă în contul firmei dar, în baza anunţului respectiv, Nadia Năstase a reuşit vineri seara să înduplece furnizorul de combustibil să reia alimentarea, astfel că începând de azi (sâmbătă), mijloacele de transport ale firmei au fost din nou pe şoselele din Piatra Neamţ şi din celelalte 5 UAT-uri care fac parte din ADI URBTRANS.

Deşi OUG-ul respectiv este dat de la finele lui iunie, deşi presa a avertizat că se poate ajunge la un blocaj al firmei şi, implicit, în transportul de călători, până acum Primăria Piatra Neamţ nu a făcut nimic concret în a finanţa respectiva compensaţie sau pentru a găsi, concret, o altă soluţie. Cu câteva zile înainte de a interveni criza, primarul Dragoş Chitic a criticat pe toată lumea, inclusiv CJ-ul (care legal nu mai poate plăti compensaţia) şi a sugerat posibilitatea acordării traseelor unor operatori privaţi.

D.V.
sursa foto – printscreen, emisiunea „Extemporal”, Tele M Piatra Neamţ

Lasă un răspuns