Veste bună pentru Cătălin Moroșanu: Fratele lui a fost eliberat de judecători. Claudiu – cercetat pentru 124 fapte de spălare de bani!

Vedeta care a dat și numele evenimentului de la Piatra Neamț – Gala Moroșanu – a primit o veste bună de la judecători: fratele lui a fost pus în libertate de judecătorii de la Tribunalul Iași care au respins cererea de arestare preventivă a DIICOT, care îl și reținuse preventiv.

<<Tip solutie: respinge cererea
Solutia pe scurt: DISPUNE I. În temeiul dispozițiilor art. 227 alin. (1) Cod procedură penală, respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi în dosarul nr. 267D/P/2017>> se menționează în minuta ședinței.

Din sumarul sentinței rezultă faptul că fratele luo Cătălin Moroșanu, Claudiu este cercetat pentru spălare de bani (124 de acte materiale) și pentru complicitate la evaziune fiscală în formă continuată (un total de 85 de acte materiale).

Claudiu Moroșan (de fapt acesta este numele corect de familie, Moroșan) fusese reținuți împreună cu mai mulți membri ai unei rețele care operase cu returnări ilegale de TVA, evaziuni fiscale de circa 18 milioane de lei, conform acuzării, operațiuni economice ilegale cu aur.

Au fost realizate ăn urmă cu 2 zile 35 de percheziții domiciliare din Iaşi, Bucureşti şi Alba Iulia, când au fost confiscate 1,2 kilograme de aur, 50.000 de lei şi a fost pus sechestru pe clădiri şi maşini în valoare totală de 800.000 de euro.

V.N.
sursa foto – Mediafax

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns