Veste bună despre Podul de la Preluca! S-ar putea circula pe ambele sensuri în câteva săptămâni!

Controversatul Pod de la Preluca ar putea fi și subiectul unei știri pozitive, în sensul că pe acesta s-ar putea circula din nou, pe ambele sensuri, în câteva săptămâni. Ar fi vorba de o soluție provizorie propusă de vicepreședintele Consiliului Județean Neamț, Ion Asaftei conducerii de la DRDP Iași, variantă care să fie utilizată în sezonul rece și care să evite blocajele rutiere măcar în această perioadă a anului.

„De câteva zile s-a finalizat partea de intervenție, de turnat betonul pe sensul Bicaz-Piatra Neamț. Urmează turnarea asfaltului pe respectivul sens. Evident ar trebui să urmeze intervenția pe sensul pe care se circulă acum. dar vine iarna și nici nu vreau să mă gândesc ce probleme ar putrea apărea așa că propunerea făcută de mine domnului Laicu de la DRDP Iași – după ce m-am consultat cu mai mulți specialiști din Neamț – este ca după asfaltarea sensului betonat să se oprească lucrările la pod, până la primăvară. S-ar putea turna un strat foarte subțire de asfalt și pe sensul Piatra-Bicaz, intervenția la structura de rezistență, la picioarele  podului e și ea finalizată. În felul acesta nu am avea probleme nici de blocaj rutier nici de altă natură în sezonul rece și lucrarea ar putea continua pe sensul nereparat din primăvară, când va fi vremea bună”, a precizat Ion Asaftei.

Este evident că o asemenea strategie ar fi cea mai bună cu putință mai ales că nu e greu de imaginat cam cum ar putea munci constructorii la pod cand va fi ninsoare, vijelie, viscol. Rămâne ca Ovidiu Laicu, directorul DRDP să analizeze propunerea făcută de Asaftei, să se consulte cu ceilalți decidenți (inclusiv cu constructorul) și să ia cea mai bună decizie.

Bine ar fi ca măsura respectivă să țină cont, în primul rând, de interesul și de viața șoferilor care trec pe acel pod. Pentru că în această vară – cu cozi și blocaje infernale – numai o minune a făcut ca Podul de la Preluca să nu fie generatorul unui accident de proporții. Dar acum vine iarna, cu zăpaddă, polei, ninsori…

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns