Veste bună dată de deputatul Leoreanu: Fabrică germană la Roman, 100 de noi locuri de muncă

O companie germană va construi o nouă fabrică la Roman în care vor fi create minim 100 de noi locuri de muncă, anunță deputatul Laurențiu Leoreanu (PNL).

Va fi o capacitate economică de producție, în care vor fi fabricate piese şi ansambluri sudate pentru sisteme de mobilitate şi pentru industria auto. Investiţia de tip greenfield va genera 77 de locuri de muncă şi va fi finanţată prin ajutoare de stat în valoare de aproximativ 3,4 milioane euro, totalul investiției fiind de circa 7 milioane euro.

Respectiva firmă germană are filiale și în Marea Britanie, Olanda, SUA şi Tailanda. Grupul produce rampe şi alte sisteme de mobilitate, inclusiv pentru dotarea autovehiculelor.

Anunț cu bucurie deschiderea unei unități de producție, a unei fabrici, la Roman, cu specific de activitate „prelucrări metalice, benzi transportoare, care va crea produse finale cu valoare adăugată crescută.
Construirea fabricii va începe în acest an iar pentru început va avea 50 – 60 de angajați, urmând ca într-un an să aibă peste 100 de angajați.
Prin eforturile mele și ale domnului primar, municipiul Roman va deveni un pol de dezvoltare cu influență economică pozitivă în zonă”, a declarat deputatul Laurențiu Dan Leoreanu, vicepreședintele PNL, ca a precizat că s-a implicat, de peste un an de zile, ca firma germană să aleagă Romanul și să poată face această investiție.

În luna ianuarie, anul curent, Direcția de Urbanism din cadrul Primăriei Roman a eliberat Autorizațiile de Construire nr. 5 și 6 firmei respective, pentru organizare de șantier, respectiv desființare construcții existente, pe b-dul Nicolae Bălcescu, fără număr.

Spațiul unde va fi construit obiectivul se află în zona sensului giratoriu de acces la depozitul logistic de pe b-dul N. Bălcescu – intersecție cu Artera Roman Vest.

Valoarea autorizațiilor eliberate este de 614.582 lei și, respectiv, 95.302 lei.

Conform autorizărilor, termenul de desființare construcții este de 12 luni iar termenul de organizare de șantier este de 3 luni.

V.N.

Background: Ce e o Investiție Greenfield?

investiție greenfield este o investitie care se dezvoltă „de la zero„, pe un teren fără infrastructură existentă, unde o companie (de obicei de mari dimensiuni) își construiește o nouă facilitate de productie. Investitiile de tip greenfield sunt de obicei efectuate acolo unde exista un potential major de dezvoltare in anumite ramuri economice, datorită riscurilor pe care le comportă, având in vedere costurile ridicate cu construcția facilităților si punerea lor in funcțiune.
Pentru o bună fundamentare a deciziei de alocare a resurselor, aceste investiții sunt precedate de studii de fezabilitate si au planuri de afaceri solide, precum si analize de impact cu ajutorul carora partile interesate in proiect pot lua decizii economico-financiare viabile. In cazul investițiilor cu un puternic impact economico – social, companiile private apelează la facilități acordate de autoritatile locale sub forma ajutorului de stat, pentru cheltuieli eligibile de natura activelor corporale şi necorporale, precum şi cele legate de închirierea construcţiilor aferente investiţiei iniţiale.
Un aspect important in fundamentarea deciziei de investitii este evaluarea costului de oportunitate sau ce alternativă mai există, care ar putea aduce cel putin aceleași beneficii pe termen lung, dar cu costuri mai reduse. Spre deosebire de investițiile greenfield, investițiile de tip brownfield se remarcă prin existența unei infrastructuri de producție functională, care este de obicei achiziționată in scopul dezvoltării unor noi activități sau îmbunătățirea celor existente.

Lasă un răspuns