Veste bună dată de Arsene: Licitație pentru Studiul de Fezabilitate al drumului expres Piatra Neamț-Bacău!

Un prim pas important pentru o investiție mult-așteptată de nemțeni – drum expres Piatra Neamț-Bacău – a fost anunțat și de Președintele CJ neamț Ionel Arsene dar și de Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc (care a fost asumat de organizația PSD Neamț).

„Cele mai mari așteptări ale românilor sunt legate de infrastructură. Presiunea pe ministrul Transporturilor este uriașă. De aceea, sunt mulțumit că ministrul Răzvan Cuc este atent la zona Moldovei și acționează deja!
Contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru construirea drumului expres Bacău-Piatra Neamț a fost scos la licitație, ceea ce înseamnă un mare pas înainte. 
Acest contract prevede elaborarea studiului la o valoare estimată de peste 13 milioane de lei fără TVA, într-o perioadă de 14 luni.
Nu cred că este nevoie să mai spun ce înseamnă această investiție pentru noi! Mă bucur să văd că toate proiectele ce păreau de nerealizat, se fac!
L-am susținut pe Răzvan Cuc și îl voi susține în continuare. Avem nevoie de infrastructură ca de aer! Doamne-ajută!”, spune Ionel Arsene.

Reamintim că de la Revoluție încoace nemțenii acuză lipsa investițiilor în legătura rutieră cu județul din sud. Practic, de multe ori, distanța Piatra Neamț-Bacău (de doar 61 de kilometri, Drum Național cu doar 2 benzi de circulație) este străbătută aproape în același interval de timp ca distanța bacău-București (280 km, Drum European cu 4 benzi de circulație).

Deși toate guvernările și toate campaniile electorale nu au fost lipsite de promisiuni legate de modernizarea actualui DN sau de realizarea unui nou drum, modern, toate angajamentele au fost, până acum, doar promisiuni fără suport care au trădat fie neputința anterioarele administrații județene, fie dorința cercurilor de interese din Bacău de a nu mai crea o supapă rutieră spre nord (în afară de Europeanul care merge spre Iași-Botoșani-Suceava) pe care să poată „urca” investițiile care pleacă concentric, din București. Cum-necum, politicienii băcăuani au fost mai tari până acum decât cei din Neamț.
Este prima dată când ideea de drum modern Piatra Neamț-Bacău (și nu prin reabilitarea celui existent ci prin realizarea unui drum expres nou-nouț) depășește stadiul de promisiune politicianistă și ajunge în faza primei licitații, cea pentru studiul de fezabilitate.
Este clar că odată depășit acest hop, este important ca proiectul să depășească stadiul de „hârtii” și lucrarea să înceapă real, în teren. Iar în acest ritm, chiar șansele încep să prindă contur…

Ministrul Cuc precizează și el: „Nemțenii trebuie sa știe, ca activitatea mea, la Ministerul Transporturilor, se îndreaptă și către zona Moldovei. 
Compania Națională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere a lansat în licitație publică Contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru construirea drumului expres Bacău-Piatra Neamț, cu o lungime de 61 km. Anunțul a fost urcat în SICAP în data de 26 martie 2019. Contractul prevede elaborarea Studiului de fezabilitate la o valoare estimată de peste 13 mil de lei fără tva, într-o perioadă de 14 luni. Ofertele pot fi depuse până la data de 15 mai 2019.
Cu această ocazie vă pot spune că, pe lângă Centura municipiului Bacău, la profil de autostradă, parte a Autostrăzii Moldova, de pe coridorul IX, zona Moldovei nu rămâne fără infrastructură”.

 

D.V.

Lasă un răspuns