Veronese și Avădanei au sunat adunarea! 15 jucători în teste…

15 jucători sunt în teste la CSM Ceahlăul, după cum rezultă dintr-un comunicat făcut public de club, 5 dintre aceștia fiind străini. „Ceilalți jucători veniți la reunire au fost cinci străini și restul de 10 sunt români. Detalii despre acești jucători care aspiră la un loc în lotul galben-negrilor pentru sezonul 2024-2025 al Ligii 2 vă vom prezenta atunci când vor avea contracte semnate cu CSM Ceahlăul”, punctează respectivul comunicat.

Per total azi, la acest antrenament de debut în pregătiri au fost pe teren 24 de jucători care au răspuns la comenzile antrenorilor Marco Veronese și Valentin Avădanei: „Reunire sub semnul noutăților. CSM Ceahlăul Piatra Neamț a pornit la drum spre al doilea sezon consecutiv în Liga 2. Iar reunirea s-a consemnat sub semnul multor noutăți.
Așa cum se știe, antrenor principal va fi italianul Marco Veronese, ajutat în mandatul său de secundul Valentin Avădanei și antrenorul cu portarii, Florin Anton. Ultimul a lipsit astăzi de la reunire fiindcă participă la un curs a Federației Române de Fotbal. De asemenea, urmează să fie cooptat un preparator fizic la CSM Ceahlăul.
Au fost în total astăzi 24 de jucători. Din lotul cu care CSM Ceahlăul a încheiat sezonul precedent în Liga 2 au fost azi pe teren Patrick Petre, Mihael Onișa, Bogdan Forisz, Cristian Copoț-Barb și David Anastase (portar), în timp ce Alexadru Barna a absentat motivat. A fost cooptat de la echipele de juniori fundașul Tudor Alistar, iar dintre jucătorii plecați sub formă de împrumut în sezonul precedent au făcut antrenament normal Răzvan Pîntea, Robert Ciobanu și Cătălin Ștefănescu”.

Rămâne de văzut ce va cerne sita pregătirilor din acești aspiranți la tricourile galben-negre și, de asemenea, care va fi strategia (inclusiv financiară) a clubului, în noul sezon.
Deocamdată nu au apărut noutăți publice legate de sprijinul multpromis pe care Consiliul Județean ar urma să-l acorde, într-o formă juridică sau alta, echipei de fotbal. Reamintim că până acum, doar Primăria a acordat tranșa de avans, de 70%, din finanțarea asigurată, de un milion de lei.

În caz că dinspre CJ nu vin semne pozitive și bani, ar însemna ca, în continuare, efortul financiar major să rămână îân responsabilitatea lui Anton Măzărianu care, în ultimele luni, a tot dat semne că nu va mai accepta o astfel de situație.

D.V.