Veaceslav Burlac, odă lui Plahotniuc! Reacție: „Ai fugit ca un laș în România ca să nu stai în pușcărie cu Plahotniuc al tău!”

Stabilit mai nou (cu munca?, cu afacerile?) pe meleaguri nemțene, un fost „locotenent” al oligarhului fugar basarabean Vlad Plahotniuc îi aduce o odă fostului lui șef, sugerând că PDM (Partidul Democrat din Moldova) ar fi în derivă după ce nu mai e condus de cel acuzat de autoritățile de la Chișinău de „Jaful de un miliard de dolari”.

<Nu întreb moldovenii cum e fără Vlad Plahotniuc de 2 ani, mă interesează părerea membrilor Partidului Democrat din Moldova – Ce a rămas din PDM fără un lider pe care acea echipă i-a întors spatele?> – a scris ieri pe facebook Veaceslav Burlac (fost președinte al Raionului Criuleni și fost șef al Organizației PDM Criuleni).

Postarea lui Burlac nu a picat prea bine foștilor săi colegi de partid, și pentru că este o odă la adresa oligarhului fugar (de care PDM se distanțează, mai ales că în Republica Moldova urmează alegeri) dar și pentru că basarabeanul/nemțean nu este la primul fitil la adresa celor care conduc astăzi PDM.

Așa că, în contul lui Burlac a urmat un adevărat duel între acesta și alți basarabeni, inclusiv PDM-iști. Câteva mostre, mai jos:

Gazea Nicolae –  (…) Echipa Partidului Democrat a rămas la fel de unită cum a fost în ultimii ani în care un mare aport îl aveți și dumneavoastră. Liderii vin și se duc iar oamenii din echipă rămîn. Păcat că ataci întreg partidul din cauza unor chestii personale cu unii lideri. Personal sunt de părerea că dacă vrei să schimbi ceva cu adevărat luptă în cadrul partidului, convinge mai mulți colegi că punctul tau de vedere este mai bun, aduna oameni în jurul tău și preia conducerea partidului dacă ești foarte bun. Faptul că mulți au plecat din partid chipurile din cauză că nu sunt auziți sau nu sunt de acord cu conducerea partidului este o abordare nu prea serioasă. In rest totul este str bine și suntem mîndri că facem parte din echipa Partidului Democrat!!!

Consilierii Raionali Pdm Dubasari – Spre deosebire de tine, care ești un trădător de partid, raion și țară și ai fugit că un laș in Romania unde ai făcut avere pe timpul Guvernului PDM, și acum ai fugit că sa nu stai in pușcărie, alături de plohotniuc al tău…

Consilierii Raionali Pdm Dubasari – Citi bani ai furat în campania din februarie 2019???

 

Tinerii Democrați Dubăsari – Mare potlogari ești, nu degeaba nu tia votat nici satul tau de baștină…

Veaceslav Burlac –  Trei comentarii de pe același nr. IP. haioși mai sunteți

Tinerii Democrați Dubăsari – Veaceslav Burlac uite te in oglindă și aduți aminte ce ai promis în toate campaniile tale, cînd cerșeai votul cetățeanului…
Mai ales că și acum ești consilier raional și nimic folos din tine pentru că umbli fugar, și cînd vii votezi ba cu PSRM ba cu șor…

Actualul lider al PDM, fostul premier Pavel Filip declară că Vlad Plahotniuc nu mai are nimic comun cu PDM: <Semnătura ar părea să fie, dar eu obișnuiesc să vorbesc atunci când sunt ferm în cunoștințele de cauză. Când voi avea mai multe informații și dovezi, atunci vă voi spune. Până atunci vreau să vă spun foarte clar, nu-l mai căutați pe Plahotniuc la PDM. Puteți să-l căutați unde vreți, la Igor Dodon, Vladimir Voronin, Pro-Moldova, Pentru Moldova. Din 2019 și până acum au plecat toate elementele cele mai apropiate>.

Vlad Plahotniuc a fost dat în urmărire generală în iunie 2019, după ce procurorii moldoveni i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: „crearea și conducerea unei organizații criminale”, „escrocherie” și „spălare de bani în proporții deosebit de mari”.

Inițial a fost localizat în SUA care i-au refuzat solicitarea de viză. Forțat de autoritățile americane, el a părăsit SUA în 2020. Acum ar fi în Turcia.

Cât privește legătura (măcar) politică dintre Burlac și Plahotniuc, dincolo de declarația de fidelitate din acest ultim mesaj al ex-șefului Raionului Criuleni, elocvent este articolul „Lista neagră a sculelor mafiei şi oligarhiei din Moldova în frunte cu Plahotniuc” publicat încă din 2016 de jurnal.md.

În mai 2019, Veaceslav Burlac și-a dat demisia din funcția de președinte de raion, ca urmare a rezultatelor mediocre pe care le-a înregistrat, pentru PDM, la o rundă de alegeri, în zona sa de competență politică. Cu doi ani înainte, Burlac și Ionel Arsene parafaseră înfrățirea Raionului Criuleni (Republica Moldova) cu județul Neamț (România).


La scurt timp după ce a rămas fără funcție administrativă și politică în Republica Moldova, Burlac a trecut Prutul și, în scurt timp, a devenit foarte vizibil la Neamț. Atât de vizibil încât, anul trecut (7 mai 2020) apărea iar în poze cu Ionel Arsene, de astă dată din postura de reprezentant al unor firme din Neamț care donau ventilatoare pentru Spitalul Județean Neamț:

La scurt timp, în Neamț și în România avea să izbucnească – apropos de teme legate de dotări medicale – scandalul cu achiziția așa-zisului Spital Modular de la Lețcani de către o firmă turcească reprezentată de un… cetățean basarabean, mai exact de trasnistreanul Vladimir Evtodiev.

Nu este cunoscut a fi vreo relație directă între basarabeanul/nemțean Burlac și basarabeanul/transnistrean Evdotiev. Am menționat acest detaliu așa, doar ca o dovadă a strânselor legături (inclusiv pe bani) dintre cele două maluri ale Prutului.
Și tot la capitolul „simple coincidențe” ar fi și detaliul că licitația pentru așa-zisul spital de la Lețcani a fost câștigată de o firmă din Turcia (licitație derulată ilegal, după cum a spus deja Curtea de Conturi), adică din țara în care se află acum Plahotniuc, șeful politic atât de drag lui Burlac.

Și tot o coincidență, de mesaj și imagine, de data asta. Priviți în poza de mai jos logo-ul PDM, partidul lui Plahotniuc la acea vreme (în centru, sus) și sloganul de campanie din 2018 (în stînga sus):

Daniel VINCA

 

Lasă un răspuns