Varujan Vosganian revine la Piatra Neamț. În scop literar!


Varujan Vosganian va fi prezent vineri după amiază în orașul de la poalele Pietricicăi. Vizita lui Vosganian la Piatra Neamț nu are de această dată nicio conotație de ordin politic. Așa cum anunță oficialii Bibliotecii Județene, este vorba despre lansarea volumului „Copiii războiului”, semnat de Vosganian.
Evenimentul va fi găzduit de Sala „Cupola”, cu începere de la ora 13.30. Autor al volumului “Cartea șoaptelor” – epopee a secolului XX și, în același timp, carte identitară pentru poporul armean, tradus în peste 15 limbi și premiat în țară și peste hotare, Varujan Vosganian revine la Piatra-Neamț cu o nouă lecție de istorie, elegant înveşmântată literar.
Varujan Vosganian este unul dintre numele reprezentative ale literaturii actuale, în acelaşi timp un personaj al vieţii publice din România. Cărţile pe care le scrie interpreatează cu luciditate şi fantezie epică momente simbolice din istoria noastră recentă, În romanul cel mai recent, Copiii războiului, este surprinsă drama individului care, după al doilea război mondial şi după prefacerile ideologice din societatea noastră nu mai găseşte libertatea nici în societate, dar, mai grav, nici în sine”, a precizat Adrian Alui Gheorghe, directorul Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu”.
Despre literatura lui Varujan Vosganian și cel mai recent volum al său vor vorbi și scriitorii Adrian G. Romila și Vasile Spiridon. Participanții vor putea obține autografe din partea autorului, marcând, și în acest mod, un eveniment cultural memorabil.

Alex SÎRBU

 

 

 

Comentarii Facebook

One thought on “Varujan Vosganian revine la Piatra Neamț. În scop literar!

  1. un cercetat penal care s-a ascuns in „fustele”parlamentarilor pt. a scapa , deocamdata, de puscarie. Individul trebuie ignorat asa cum a facut el cu justitia.

Lasă un răspuns