Vânzător neatent, păcălit de un șmenar


Neatenția l-a costat pe un comerciant din Piatra Neamț 250 de lei, informează Poliția Neamț. Bărbatul a fost păcălit de un tânăr, care a intrat în magazin sub pretextul că vrea să cumpere două sticle cu vin.
Polițiștii au stabilit faptul că bărbatul ar fi solicitat să cumpere două sticle cu vin și i-a înmânat gestionarului o bancnotă de 500 lei pentru a le achita. După ce a primit restul, persoana necunoscută a refuzat sa mai cumpere cele doua sticle cu vin motivând ca sunt prea scumpe, iar la înapoierea banilor și-a însușit suma de 250 lei, restituind vinul și restul sumei de bani”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Neamț.
Bărbatul, care imediat după ce s-a văzut cu banii în mână a dispărut, este acum căutat de oamenii legii, pentru a fi tras la răspundere.
Când primiți suma solicitată sau returnată, numărați atent bancnotele și nu mai întoarceți banii în mana bișnițarului, sub pretextul ca acesta să-i mai numere o data! Atunci se realizează înlocuirea sumei valabile cu o suma derizorie, avertizează polițiștii, care reamintesc faptul că exersarea spiritului de vigilență reprezintă primul și cel mai puternic mijloc de apărare împotriva hoților și a altor categorii de infractori.  
Alex SÎRBU

 

Lasă un răspuns