Vânătorii de Munte sărbătoriţi la Tîrgu Neamţ! ALBUM FOTO

Vânătorii de munte au fost sărbătoriţi şi azi, după tradiţie, la Tîrgu Neamţ, pe dealul care străjuieşte oraşul şi unde este un monument care le este închinat.

Autorităţile locale (primarul Daniel Harpa, viceprimarul Vasile Apopei, city-managerul Geanina Fedeleş), cele judeţene (reprezentate de vicele CJ neamt, Ion Asaftei) au avut alături şi un reprezentant al parlamentului (deputatul Dan Andrusca), preoţi, elevi, cadre didactice, părinţi care, cu toţii, s-au înclinat în faţa militarilor sărbătoriţi azi.

„În plin război, pe 3 noiembrie 1916, se constituia primul batalion de vânători de munte din Armata Română, ca unitate de elită care să intervină în situaţii extreme. Și anul acesta, am adus un omagiu memoriei celor care au făcut parte din aceste trupe şi nu se mai află printre noi. Mulţumesc pentru prezenţă atât oficialităţilor, cadrelor militare şi preacucernicilor părinţi, cât şi cetăţenilor oraşului care au venit la Monumentul de pe Culmea Pleşului, în semn de respect şi apreciere pentru eroii neamului românesc.
La mulţi ani glorioşi vânătorilor de munte din Armata Română!”, a punctat primarul Daniel Harpa.

„Vânătorii de munte de astăzi sunt, într-un mod simbolic, şi urmaşii plăieşilor care apărau Cetatea Neamţului în faţa unor oşti superioare numeric. De 101 ani, vânătorii de munte din Armata Română fac parte din trupele de elită care sunt garantul acestei naţiuni, a graniţelor, a liniştii Poporului. Mă înclin cu respect în faţa acestor oşteni, aduc omagiul meu şi celor căzuţi pe câmpurile de luptă
La mulţi ani ostaşi Vânători de Munte!”,a precizat si Ion Asaftei, vicele de la CJ Neamţ.

„Se împlinesc astăzi 101 ani de când militarii din corpul Vânătorilor de Munte cuceresc înălțimile dominante și greu accesibile, prin misiuni de recunoaştere şi siguranţă a ţării. Antrenaţi pentru nevoile şi specificul luptei patriotice, mulţi eroi din trupele alpine şi-au dat suflarea pe câmpul de luptă. Să cinstim astăzi memoria celor care au plătit cu preţul vieţii.
Militarilor care astăzi fac partea din brigada Vânători de Munte, felicitări pentru eficienţa şi capacitatea de a îndeplini misiunea de apărare a ţării”, este şi mesajul deputatului Dan Andruşcă.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns