Vânător rănit de mistreț, dus cu elicopterul la Iași


Un bărbat de 54 de ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost atacat de un porc mistreț, informează Serviciul Județean de Ambulanță Neamț. Incidentul a avut loc ieri dimineață la Dulcești, în timp ce bărbatul participa la o partidă de vânătoare, alături de alți colegi de breaslă. Potrivit martorilor oculari, vânătorul urca pe un deal și s-a trezit cu animalul în fața sa. Până să apuce să tragă asupra lui, mistrețul l-a atacat și l-a pus la pământ. În cele din urmă, animalul a fost răpus de colegii bărbatului, care au sunat apoi la 112 și au solicitat ajutorul medicilor.
Pacientul a fost diagnosticat cu plagă penetrantă laterocervicală dreapta, fiind transportat de un echipaj cu medic la Centrul de Primire Urgențe al Spitalului Municipal Roman”, precizează responsabilii SJA Neamț.
Întrucât starea de sănătate a bărbatului s-a agravat, medicii romașcani au luat decizia transferării sale la o clinică din Iași. Victima a fost preluată de un elicopter SMURD de pe stadionul municipal.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns