Vânător cercetat penal- El urma să-și încredințeze arma unui tâmplar, pentru reparații


Un băcăuan de 72 de ani s-a ales cu dosar penal, după ce ieri dimineață a fost surprins de polițiștii Biroului Transporturi pe peronul gării din Piatra Neamț, informează un comunicat de presă remis de Poliție. Bărbatul, care era însoțit de încă un individ în vârstă de 62 de ani, a atras atenția polițiștilor după ce aceștia l-au văzut ținând în mână un colet suspect.
Asupra persoanelor în cauză, doi bărbați, de 72 și 62 de ani, a fost descoperit un colet în care se aflau componentele unei arme de vânătoare ruptă, respectiv cutia mecanismelor de dare a focului și patul armei, provenind de la o pușcă de vânătoare. Din verificările efectuate, a rezultat că proprietarul armei este bărbatul de 72 de ani, din Bacău, posesor și utilizator de armă de vânătoare înregistrat conform permisului emis de IPJ Bacău. Totodată, pentru cea de-a doua persoană s-a stabilit că, în calitatea sa de maistru tâmplar, la solicitarea băcăuanului, urma să-i ofere lucrări de reparație artizanală a armei în cauză”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.4
Oamenii legii îl cercetează pe băcăuan pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, iar componentele armei au fost confiscate.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns