Vaccinarea la Neamț, și la medici de familie, și în drive-thru la mall-uri, și caravane mobile…

DSP Neamț se focalizează în continuare pe activitatea de vaccinare, activităților din centrele clasice adăugându-li-se modalitățile aplicate mai nou, cum ar fi implicarea cabinetelor medicilor de familie, centrele drive-thru din parcările de mall sau caravanele mobile, anunță principala instituție de sănătate publică din județ.

În week-end-ul abia încheiat a continuat activitatea de vaccinare împotriva COVID-19 în cele 2 centre de vaccinare drive-thru din Piatra Neamț și Roman.
Cele două centre funcționează sâmbăta și duminica, între orele 9-21, în parcările celor mai mari complexe comerciale din Piatra Neamț și Roman.
Sunt organizate patru fluxuri de vaccinare, unde doritorii se pot vaccina în mașină, fără să fie nevoie de programare. Vaccinul utilizat este Pfizer.
În acest week-end au fost vaccinate 438 de persoane (234 la Roman, 204 la Piatra Neamț). În total, de la începutul acțiunii, au fost vaccinate 1.164 de persoane în aceste centre drive thru.

Din 4 mai a început vaccinarea în cabinetele medicilor de familie din județ cu vaccinul Johnson&Johnson. În program sunt înscriși, până în acest moment 96 de medici de familie, după cum a precizat Radu Firăstrău, directorul DSP Neamț. Contracte vor fi încheiate în continuare. 38 de medici de familie au început vaccinarea la cabinet și au fost administrate 1.406 doze.

„De asemenea, continuam acțiunile de vaccinare prin intermediul Caravanelor de vaccinare cu echipele mobile. Săptămâna aceasta vor fi vaccinate persoane din: Păstrăveni, Grumăzești, Timișești, Doljești, Bahna, Moldoveni, Secuieni, Gâdinți, Boghicea, Tupilați, Ștefan cel Mare, Tămășeni, Dulcești, Alexandru cel Bun, Podoleni, Borlești, Cândești.
Pentru a fi imunizați, doritorii trebuie să anunțe la primării intenția de vaccinare, iar asistenții medicali comunitari și asistenții sociali realizează informarea și catagrafia persoanelor care doresc să se vaccineze împotriva Covid-19.
Deplasarea și resursele umane ale caravanei mobile sunt asigurate de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Neamț și de centrele de vaccinare fixe care au în structură echipe mobile.
DSP mulțumește echipelor vaccinatoare din centrele de vaccinare, medicilor de familie, tuturor instituțiilor implicate și agenților economici privați care ne-au sprijinit.
Mulțumim tuturor persoanelor care au înțeles beneficiile vaccinării și recomandam tuturor sa se vaccineze! Vaccinarea este singura soluție viabila pentru o viață normala!
În curând vom vedea și rezultatele acestor eforturi!”, a declarat Radu Firăstrău, directorul DSP.

D.V.

Lasă un răspuns