Vaccinarea la Neamț debutează cu EȘEC TOTAL! Doar 17% din personalul medico-sanitar acceptă vaccinarea imediată…

Vaccinarea la Neamț începe – ca mai în toată țara – cu un eșec total, doar 17 la sută din personalul medico-sanitar din spitale (medici, asistenți, îngrijitoare) acceptând tratarea imediată cu vaccinul produs de Pfizer, anunță tvmneamt.ro. Mai exact, din cei 2900 de angajați vizați, aproximativ 500 și-au dat acordul clar pentru vaccinarea care începe în cîteva zile.

„Dupa cum bine se stie, prioritate la vaccinare au cadrele medicale. In cele 5 spitale din judetul Neamt (Spitalul Judetean Neamt, Spitalul Roman, Spitalul Targu Neamt, Spitalul Bisericani si Spitalul Bicaz), sunt in total aproximativ 2.900 de cadre medicale (medici, asistenti, etc.). Conform datelor obtinute astazi de tvmneamt.ro de la cele 5 spitale, dintre cele 2.900 de cadre medicale, sub 500 (aproximativ 17%) au acceptat sa se vaccineze”, anunță sursa citată.

Situatia pe spitale este următoarea:

-Spitalul Judetean Neamt: 1360 de cadre medicale, se vaccineaza 135
-Spitalul Roman: 917 cadre medicale, se vaccineaza 135
-Spitalul Targu Neamt: din cele aproximativ 450 de cadre medicale, se vaccineaza sub 50
-Spitalul Bisericani: 145 de cadre medicale, se vaccineaza 30
-Spitalul Bicaz: 84 de cadre medicale, se vaccineaza aproximativ 50.

Dincolo de cauza clasică (lipsa de încredere), directorul DSP Radu Firăstrău sesizează și suprapunerea nefericită a începerii campaniei de vaccinare cu sărbătorile de iarnă.

La momentul în care medicul Valeriu Gheorghiţă a fost anunțat drept coordonator al campaniei de vaccinare anti-COVID-19 la nivel naţional, oficialii au spus că va urma o campanie intensivă de informare pro-vaccinare. Respectiva campanie se remarcă însă printr-un anonimat clasic, nu doar în Neamț ci la nivel național. A apărut un site dedicat (vaccinare-covid.org.ro) girat de Guvernul României de care nu au auzit nici medicii și asistenții și care oricum are o formă și un conținut deloc atractive pentru public.
Iar în mediul public lipsesc cu desăvârșire răspunsurile specialiștilor la întrebările și neîncrederea unei părți importante din populație. În schimb, pledoariile pro-vaccinare au fost lăsate pe mâna unor influenceri (reali sau închipuiți) care, în general, la întrebări sau nedumeriri răspund cu clișee de tipul „așa zice OMS”, „așa spun specialiștii”.

Iar unul din motivele de bază ale neîncrederii populației și chiar a personalului medico-sanitar în vaccin este chiar prospectul medicamentului care repetă de câteva ori informații de tipul „nu a fost testat pe…”>.

D.V.

One thought on “Vaccinarea la Neamț debutează cu EȘEC TOTAL! Doar 17% din personalul medico-sanitar acceptă vaccinarea imediată…

  1. Eu cred ca pentru personalul medical, vaccinarea nu ar trebui sa fie optionala.Ar mai fi o varianta: cine nu doreste sa se vaccineze sa nu mai fie primit la munca decat daca se testeaza, dar pe banii lui!Corect, nu-i asa?!

Lasă un răspuns