„Vacanţele muzicale“, ediția a 45-a, PROGRAMUL COMPLET! Carmen Nastasă: „Festivalul inventează şi se reinventeză în fiecare an!”

Consiliul Judeţean Neamţ şi Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare“ organizează, în perioada 1 – 7 iulie, ediţia a 45-a a Festivalului Internaţional „Vacanţe Muzicale“. Devenită un proiect tradiţional în calendarul cultural al judeţului, manifestarea, care cuprinde, pe parcursul a şapte seri, 14 evenimente muzicale, va aduce în faţa publicului nemţean artişti şi formaţii de marcă: soprana Elena Moşuc, Loredana, Romeo Cozma, orchestrele simfonice ale Filarmonicii, Universităţii de Arte „George Enescu“ şi Operei Naţionale Române din Iaşi, Orchestra de Muzică Populară „Folclor“ a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici“ din Chişinău, corurile Filarmonicii „Moldova“ şi „Cantores Amicitiae“, dirijori şi artişti instrumentişti din Elveţia, Irlanda, Republica Moldova şi Italia. Nu vor lipsi din program nici serile muzicale în care protagonişti vor fi studenţii – Seara instituţiilor de învăţământ superior muzical, respectiv Seara cursului de măiestrie dedicat clarinetiştilor.

Organizatorii îşi propun să ofere, prin toate acestea, şapte seri magice în care muzica (de diferite genuri – simfonic, pop, cameral, rock, corală ori folclorică) să se afle în prim plan.

Concertele şi recitalurile vor avea loc după un program devenit deja clasic: serile de deschidere şi închidere ale ediţiei, de la ora 21:00, la Turnul lui Ştefan, urmând ca în celelalte zile ale manifestării (de luni, până vineri) să aibă loc câte două evenimente: unul de la ora 19:00, la Teatrul Tineretului, altul, de la ora 21:00, în aer liber, în Piaţa Turnului.

<<Orchestre renumite, dirijori reputați, soliști virtuozi și studenți ambițioși se vor reuni, și în această vară, la Piatra-Neamț, pentru a celebra bucuria muzicii. Cu un program eclectic, Festivalul inventează și se reinventează în fiecare an, în încercarea de a se adresa unui segment cât mai mare de public. Muzica își așteaptă spectatorii sub toate formele ei – simfonică, vocală, de cameră, folclorică, modernă –, principiul coerenței în diversitate străbătând ca un fir roșu cele șapte zile ale Festivalului>>, a punctat Carmen Nastasă, liderul echipei responsabile cu organizarea ediţiei cu numărul 45.

 

V.N.

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns