Vacanțe Muzicale sub ziduri medievale! Au început!

Vreme bună, public care a umplut la refuz scaunele din interiorul Cetății Neamțului, un sunet de calitate și un program de 7 stele – e tot ce își puteau dori organizatorii Vacanțelor Muzicale 2019 care au dat astăzi startul ediției din acest an.

Talida Cozma i-a invitat la microfon pe Carmen Elena Nastasă (directorul Centrului pentru Cultură), Daniel Harpa (primar), Daniela Soroceanu (prefect), Mihaela Spiridon (director artistic al festivalului) care au transmis gândurile lor artiștilor și spectatorilor.

Carmen Nastasă a punctat sprijinul acordat de Consiliul Județean Neamț iar primarul Harpa a subliniat faptul că această manifestare debutează la Tg Neamț (celelalte spectacole urmând a avea loc, de mâine, la Piatra Neamț) fix în ziua în care în orașul pe care îl păstorește se încheie un alt festival de răsunet.

Și Cetatea Neamțului (care în urmă cu două zile găzduia și deschiderea Festivalului Medieval de la Tg Neamț) părea, la ora 19 a zilei de duminică, parcă altfel, ca o domniță pregătită de bal…

Și ce bal, din moment ce seara de deschidere a aparținut Orchestrei Simfonice București care a venit la Neamt cu un program special numit „Pasiune și Vals”. Iar prima piesă interpretată a fost chiar vals și chiar unul menit parcă să stârnească pasiuni chiar și în inimi mai reci decât pietrele Cetății…

 

D.V.

 

 

Lasă un răspuns