Va naște înaintea examenului de Capacitate! Clasa a 8-a, luna a 6-a de sarcină!

Caz fără precedent în comuna nemțeană Pîngărați: o elevă de clasa a 8-a este însărcinată. Mai mult, sarcina este evoluată – luna a 6-a – ceea ce va face ca nașterea să aibă loc înaintea examenului de Capacitate. Examenul respectiv este în luna iunie iar dacă adolescenta va naște la termen, sorocul ca să devină mamă este undeva prin lunile aprilie-mai.

Tânăra gravidă este elevă la Școala din satul Stejaru, unitate subordonată Școlii din Pîngărați. Despre sarcina fetei se vorbea marți și prin Primăria comunei, oamenii spunând că fata a și dus o adeverință medicală la școală, conducerea unității școlare aflând astfel că e vorba de o “sarcină în evoluție”.

Oamenii din zonă sunt cu atât mai mirați cu cât prin partea locului precocitatea tinerelor mame nu coboară totuși spre vârste atât de fragede și nici nu ar fi vorba de o adolescentă care să provină din minoritatea rromă (unde, tradițional, fetele se mărită și devin mame la vârsta când încă se mai joacă cu păpușile). De fapt, în Pîngărați nici nu trăiesc minoritari rromi, populația fiind una compactă din punct de vedere etnic.

Rămâne de văzut dacă fata va fi ajutată să termine clasa a 8-a, să promoveze examenul de Capacitate și să urmeze pe mai departe cursurile școlare, în astfel de cazuri existând riscul ca ea să fie ostracizată și pusă la stâlpul Infamiei.

Deocamdată nu se știe cine e tatăl, dacă e de o vârstă apropiată sau un adult în toată puterea cuvântului.

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns