USR-Plus îi dă Baronului cu negocierea peste ochi: „Manager de Spital nu trebuie să fie un primar declarat INCOMPATIBIL de ANI!”

Propunerea Baronului PSD Ionel Arsene de consultări cu partidele care au reprezentanți în CJ pentru numirea unui nou director la Spital după demisia „Bombardierului Micu” primește replici ferme din partea partidelor care nu văd decât ipocizie și impostură în așa ceva, mai ales după decesul celor 10 pacienți uciși cu zile în incendiul de acum 3 zile.
Astfel USR-Plus Neamț anunță că nu va legitima deciziile incompetente și penale de până acum ale lui Arsene și declină invitația ipocrită. Comunicatul semnat de cei doi copreședinți USR-Plus îi amintește lui Arsene că a făcut din spitalul județean o feudă proprie unde a avut tupeul să numească drept directori diverse personaje controversate și necalificate pentru așa responsabilitate.

<<USRPLUS Neamț, alături de celelalte forțe politice, a primit invitația de la Ionel Arsene – președintele CJ Neamț, pentru a ne consulta mâine dimineață în numirea unui nou manager la Spitalul Județean Neamț unde sâmbătă seara au murit 10 persoane.

Nu vom merge la această întâlnire, nu în aceste condiții. Refuzăm să cădem pradă unei mișcări mârșave electorale. Politizând în continuare o tragedie, fără legitimitate, PSD invită la negocieri. Mai mult, „invită la unitate” și „se adresează oamenilor”. Ionel Arsene este omul care a numit un management dezastruos la spital în ultimii 4 ani. Unde erau unitatea și umanitatea când au fost numiți politic 8 manageri interimari într-un an?

Arsene este parte a decidenților care au politizat această instituție care este acum în plin haos. USRPLUS îi cere demisia lui Ionel Arsene. De mâine ar trebui să plece de la conducerea CJ. Nu mai are legitimitate.

Soluția, în opinia noastră, este următoarea: programul de guvernare al USRPLUS – organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de director de spital. Politizarea și incompetența trebuie să dispară. Aceasta se va întâmpla dacă politicul nu va mai interveni în aceste numiri și dacă se vor organiza concursuri pe bune. Funcția de manager al unui spital trebuie să fie ocupată de un profesionist, nu de primari declarați incompatibili de către ANI. Reforma profundă a managementului din spitale este necesară acum, nu avem nevoie de alte numiri politice în stilul lui Arsene.

Iulian Bulai, copreședinte USR PLUS Neamț
Ioan Meraru, copreședinte USR PLUS Neamț

Lasă un răspuns