USR-PLUS: Conducerea CJ împarte banii după culoarea politică

Repartizarea sumelor de bani în mod corect, echitabil și imparțial, o misiune și o prioritate pentru consilierii județeni USR PLUS!!

Astăzi, 3 septembrie 2021, va avea loc ședinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Neamţ, şedinţă în cadrul căreia va fi supus la vot un proiect de hotărâre privind repartizarea cotelor din impozitul de profit si tva.

Banii aceștia sunt dați fiecărei unități administrativ-teritoriale pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare, pe care UAT-urile, în mod justificat, nu le pot finanța din venituri proprii. Aceste fonduri date către toate UAT-urile județului, reprezintă o șansă extraordinară de dezvoltare și este inadmisibil să existe asemenea discrepanțe în ceea ce privește cuantumul sumelor acordate fiecărei unități administrativ-teritoriale. Consilierii județeni USR PLUS se opun vehement ideii de diferențiere în acordarea acestor sume, pe motive politice și nu pe nevoia reală, existentă la nivelul fiecărei unități administrativ-teritorială.

Mai mult decât atât, Consiliul Județean Neamț a solicitat UAT-urilor din județ prezentarea de cereri pentru acordarea acestor sume, iar acestea au transmis necesarul de fonduri, astfel că, nu ne explicăm cum e posibil ca unele UAT-uri să nu primească absolut nimic. Nu este deloc corect și normal să asistăm la o asemenea situație unde unele UAT-uri primesc prea mult pentru necesitățile pe care le au, iar unele primesc prea puțin pentru câtă nevoie au ca să se dezvolte sau, ca în cazul câtorva, nu primesc nimic. Să tragem concluzia că avem comune în județ care sunt prea dezvoltate local și au cele mai bune programe de infrastructură, încât acestora NU li ”se cuvine”, nimic?

Încă o dată, acești bani au fost repartizați după culoarea politică, neținând cont de necesitățile locuitorilor întregului județ!

În lumina acestor aspecte, noi consilierii USRPLUS cerem lămuriri privind criteriile în urma cărora s-au repartizat aceste sume, facem apel la toți consilierii județeni, să facem administrație și nu politică.

Grupul Consilierilor Judeteni UsrPlus.

Lasă un răspuns