USR-PLUS acuză și arată dovada: „Ionel Arsene nu dă bani pentru Spitalul Județean Neamț!”

Ședința Consiliului Județean Neamț de astăzi este o nouă dovadă a faptului că președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, îi dezinformează pe nemțeni, anunță USR-PLUS Neamț, printr-un comunicat de presă.

„După ce proiectul de hotărâre prin care CJ Neamț se împrumută cu 100 de milioane de lei a trecut cu 20 de voturi, ale coaliției PSD – ALDE – PPU-sl – PMP – ProRomânia, și după ce consilierii județeni USR PLUS au explicat motivele pentru care acest împrumut va deveni o povară pentru județ și că banii nu sunt investiți în direcția potrivită, Ionel Arsene a început atacurile mincinoase la adresa Guvernului. În realitate, Consiliul Județean Neamț nu a depus niciun proiect matur pentru spital. Colegii noștri, Maria Apostol și Corneliu Bontaș, i-au solicitat informații cu privire la studiul de fezabilitate pentru spital, iar Ionel Arsene a spus că acesta există. Verificând această informație pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), aflăm că Ionel Arsene minte– abia acum câteva zile, pe 26 mai, a fost lansat anunțul de licitație pentru realizarea studiului de fezabilitate”, menționează comunicatul respectiv.

Ca dovadă a acuzației lor, pluseriștii nemțeni vin cu imaginea de mai sus, o „poză” de pe SICAP (sistemul electronic de licitații) din care se vede că procedura pentru achiziția respectivului SF (studiu de fezabilitate) este în curs, deci acum nu există SF.

„Sunt șocat de lejeritatea domnului Arsene de a dezinforma public. Am avut discuții cu președintele CJ Neamț referitoare la posibilitățile de finanțare pentru un spital nou la Piatra Neamț, inclusiv prin PNRR, iar mesajul primit a fost foarte clar: doar proiectele mature, adică cele care au măcar studiu de fezabilitate, pot fi incluse pentru a primi finanțare. Or, Consiliul Județean a lansat procedura de achiziție pentru SF cu doar 5 zile înaintea depunerii PNRR. Să vii să spui astăzi că ai SF, în condițiile în care abia a fost lansată licitația, este o minciună sfruntată și o dovadă clară de sfidare a nemțenilor din partea lui Ionel Arsene”, a declarat Iulian Bulai, președintele USR Neamț.

„Banii pentru investiții se oferă atunci când există o direcție clară, un proiect matur, care are și documentație tehnico-economică, nu pe promisiuni și pe idei. Consiliul Județean Neamț nu a depus niciun studiu de fezabilitate pentru un nou spital județean. Ne vedem, din nou, în situația în care conducerea Consiliului Județean Neamț își uită promisiunile și nu pune deloc preț pe sănătatea nemțenilor”, a adăugat Maria Apostol, liderul consilierilor județeni USR PLUS.

Din imaginea de mai sus se observă că pentru acest SF este alocată suma de 2,756 milioane lei.

Este interesant că banii pentru întreaga documentație de proiectare a unui nou spital județean au fost alocați de Guvernul României încă din aprilie 2019. (vezi AICI – Arsene dă lovitura! Guvernul a aprobat finanțarea de peste 21 milioane lei pentru proiectarea noului Spital Județean!).
Și este vorba de peste 21,5 milioane lei (circa 5 milioane de euro, la acea vreme), sumă din care, probabil, face parte și bugetul pentru SF.
Cert este că banii pentru proiectarea noului spital sunt ajunși în contul CJ de peste 2 ani de zile (așa spunea chiar Arsene) și, că de atâta amar de vreme, acești bani stau necheltuiți deși toată lumea este de acord de necesitatea asigurării unor condiții mai bune pentru pacienți și salariații din Sănătate.
Și, deocamdată este scos la licitație doar SF-ul, nicidecum proiectarea propriu-zisă…

D.V.

One thought on “USR-PLUS acuză și arată dovada: „Ionel Arsene nu dă bani pentru Spitalul Județean Neamț!”

  1. Nu da pentru ca a dat la ,,muzeul,, Letcani .Ce se mai aude despre acasta ,,investitie,, din banii nostri ?

Lasă un răspuns