USR-istul Bulai le transmite PSD-iştilor care vor cenzură: „Doar peste cadavrul meu!”

Deputatul USR Iulian Bulai le transmite PSD-iştilor care deja anunţă intenţii de cenzură în diverse moduri, inclusiv pentru platformele de pe internet, că acest lucru se va întâmpla „doar peste cadabrul meu”.

„Libertatea de expresie este sfântă. Nu te poți juca cu ea. Vor reuși să facă aceste modificări doar peste cadavrul meu. Va trebui sa ieșim în stradă cu sutele de mii să îi oprim”, spune Bulai într-un mesaj în care abordează intenţia enunţată de un demnitar PSD care a declarat public că facebookul trebuie controlat de … Ministerul de Interne.

<<Dragilor, am locuit în China. Știu ce înseamnă cenzura internetului. Vă spun eu, nu este un sistem pe care vrem să îl luam de exemplu. PSD vrea sa restricționeze folosirea platformei Facebook. Este cea mai proasta idee pe care o puteau emite. Nu voi permite acest lucru. Libertatea de expresie este sfântă. Nu te poți juca cu ea. Vor reuși să facă aceste modificări doar peste cadavrul meu. Va trebui sa ieșim în stadă cu sutele de mii să îi oprim. Cel mai grav este că un ministru într-un stat european susține această anomalie. Nu, nu vreau să ma conectez cu VPN la netul moldovenilor sau al sârbilor. Trebuie sa stăm de pază!>>, spune Bulai.

Preluând o informaţie aberantă şi neconfirmată aruncată în spaţiul public de postacii PSD (cum că REZIST ar fi avut 130.000 de conturi false pe facebook), senatorul social-democrat Liviu Brăiloiu a afirmat, în cadrul şedinţei Comisiei de apărare a Senatului, că este necesară o legislaţie care să reglementeze şi să controleze conţinutul postărilor pe Facebook, pentru că „apar tot felul de ameninţări“. Iar Ministrul de Interne Carmen Dan, evident că i-a dat dreptate, că doar conturile false (cu existenţă reală sau închipuită) sunt mai importante, ca subiect de discutie, decât miile de români bătuţi şi gazaţi abuziv la mitingul din 10 august.

<<Un lider PSD vrea o lege care să controleze conţinutul postărilor de pe Facebook>>, scrie Adevarul.

Dorinţa unor lideri de a cenzura sursele de informaţie care nu le sunt obediente, nu e o noutate, în spaţiul românesc post-decembrist. În ultimele luni însă, şi la nivel naţional şi la nivel judeţean, adversitatea chiar şi faţă de presa independentă a ajuns la cote nebănuite.

Postaci sau chiar jurnalişti de curte ai PSD instigă pe faţă la linşarea celor care nu le preamăresc stăpânii. cele două titluri de mai jos sunt relevante în acest sens:

PLAN ODIOS ȘI PENAL LA VÂRFUL JUDEȚULUI NEAMȚ, PENTRU SUPRIMAREA PRESEI INDEPENDENTE
Arsene, demisia?

Iar de câteva săptămâni, un postac cu legitimaţie de presă ţine lecţii de deontologie politică, atacându-i constant, cu un limbaj absolut suburban, pe toţi jurnaliştii din Neamţ care nu scriu ode pentru politicienii care îl plătesc pe el.

Detalii foarte interesante – ÎN CURÂND, în Vestea.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns