USR-istul Bulai despre dezbaterea Iohannis – jurnalişti aleşi pe sprânceană: „Cetăţenii îi validează pe ziarişti!”


Deputatul USR Iulian Bulai consideră şi el că aşa-zisa dezbatere a preşedintelui Klaus Iohannis cu jurnaliştii pare mai mult una aranjată, comodă, departe de ce înseamnă relaţia adevărată politicieni-presă.

<<Într-o democrație funcțională, un politician nu poate alege el singur, nominal, dincolo de instituțiile de presă, jurnaliștii cu care să stea de vorbă.

Îl susțin pe președintele Iohannis, îl voi vota în turul 2 și încurajez pe toată lumea să-i ofere votul. În acest moment, cu acest rezultat în primul tur, nu există altă opțiune și în niciun caz Viorica Dăncilă nu e o alegere posibilă pentru România.
Asta nu înseamnă însă că nu consider modul de organizare a dezbaterii din această seară drept o încălcare a normelor care fac… normală o societate.

Rolul presei este să fie critică la adresa puterii și a politicienilor, oricine ar fi ei. Datoria unui politician este să se expună chestionării presei, fără a alege pe persoană fizică cine e presa. În spiritul democrației pe care o reprezintă, dl Iohannis (mai exact, stafful său) ar fi trebuit să trimită invitații instituțiilor de presă, în mod cât mai larg și nediscriminatoriu, lăsând la latitudinea acestor instituții nominalizarea ziariștilor care să le reprezinte>>, spune Iulian Bulai.

Deputatul USR de Neamţ explică şi ceea ce ar trebui să înveţe şi alţi lideri politici, că nu demnitarii sau politicienii validează presa: <<Nu e misiunea unui politician să valideze jurnaliști, alegându-i pe sprânceană, la fel cum nu are dreptul să aleagă la ce întrebări și cui răspunde. Președintele reprezintă o putere în stat, iar presa o alta, ce-a de-a patra, „câinele de pază al democrației“, iar aceste puteri trebuie să rămână separate. 

Nu mi-am imaginat niciodată că un politician ca dl Iohannis își va dori un spațiu de „dezbatere“ aseptic, populat cu ziariști cărora el însuși să le acorde certificate nominale de legitimitate. Fiindcă, la fel ca pe politicieni, pe jurnaliști cei care-i legitimează sunt cetățenii.

Sper că e doar un accident și că, în următorul mandat al dlui Iohannis, vom avea o presă care să slujească cetățenii și nu politicienii>>

V.N.

Comentarii Facebook

3 thoughts on “USR-istul Bulai despre dezbaterea Iohannis – jurnalişti aleşi pe sprânceană: „Cetăţenii îi validează pe ziarişti!”

  1. Romani, stiti ce inseamna farsa asta abjecta, ”dezbaterea” regizata de securistii lui Iohannnis pe ”terenul neutru” a SNSPA (o fabrica de diplome si doctorate false pentru mafiotii din politica, un cuib de politruci privilegiati in care securistii mai vechi si mai noi, ”acoperitii” si plagiatorii se calca pe picioare pentru a infuleca sinecuri babane din munca si banii vostri…!!!

  2. SNSPA e un fel de „Stefan Gheorghiu” de tip nou:un amestec gretos de impostura, lacomie si prostie!”Oleaca” are dreptate 100%!Pe de alta parte, nici d-na Dancila nu e mai de soi…

  3. Cum rămâne cu „fără penali în funcții publice”?
    Atât Johannis, cât şi nevasta lui au o hotărâre definitivă şi irevocabilă, dată de justiția română, de fals în acte şi însuşirea unei proprietăți. Deci, au fost condamnați.
    Penalul Johannis va fi votat de Bulai.
    Să fie vorba despre ipocrizie ori prostie din partea lui Bulai?

Lasă un răspuns