USL 20.24! Comasarea PSD-PNL, Lazăr-Harpa, Niță-Carabelea… / Plumbul zilei

Stați relax, am înțeles că lista comună (obligatorie) USL level 20.24 e doar pentru alegerile europarlamentare. Și că la localele desfășurate în aceeași zi, listele vor fi separate (cu excepții cunoscute, adică acolo unde e vorba de balaur USR sau unde blatul local/județean e ca un fel de amantlâc care nu ma e ținut după draperii…

Dar mixtul ăsta „ba împreună, ba separat”, va aduce la Neamț scene demne de Caragiale la care nu s-ar fi gândit nimeni până să apară bazaconia asta de „comasate / siliconate / împrăștiate dar adunate”.

Adversari, zice-se, la alegerile locale, la cele europarlamentare care au loc în aceeași zi, liderii roșii sau galbeni din Neamț (și plutoanele de activiști etc) vor trebui să susțină aceeași candidați, lista comună.

Râsul dracului în casa popii, ar zice, în limbaj neaoș, orice nemțean care a urmărit stuchelile (unele îndreptățite, altele mai puțin) dintre cele două două plutoane ale companiei USL 20.24 Neamț.
Lazăr (PNL) spunea până mai ieri că Harpa este urmașul la partid lăsat moștenire de infractorul Arsene și că același Harpa girează toate deciziile cretine care vin dinspre CJ unde e la butoane urmașul administrativ al aceluiași infractor, aka Asaftei. Drept replică, vinerea trecută, Harpa spunea (atât s-a putut!) că Lazăr e un mincinos, un Pinochio.
Acum, pe partea de campania euro pe Neamț, cei doi vajnici bărbați politici ar trebui să urce pe scenă împreună, să facă campanie pentru aceeași listă și să încheie acțiunile electorale cu mâinile strânse în aer, precum duetul comic Ciolacu-Ciucă de la centru.
Iar cu o zi înainte și în ziua de după acțiunea Euro, în campania pentru alegerile locale, să încerce să maximizeze scorurile propriilor candidați de primari spunând ce hoți sau mincinoși sunt adversarii.

Imaginea de la județ se replică în cele 83 de UAT-uri. La Piatra Neamț trebuie să se privească drăgăstos în ochi, ca în vremurile PDL-ului de altădată, Carabelea și Niță. Cu mâinile împreunate precum mirii în fața altarului, cei doi foști portocalii (măcar ăștia doi au un punct comun, ca un fel de preludiu de arhivă) vor trebui ca întru binele listei comune făcută pentru ca sinecuriștii de la centru să aibă naveta asigurată la Bruxelles. Și uite-așa ni-l putem închipui pe Niță spunând (direct sau indirect) că parcă lucrările din Piatra Neamț nu sunt așa de nașpa precum tot cotcodăcea el prin postări scrise sau prin filmări marca Niță TV. La reciprocitate, carabelea va trebui să el să admită că tot hate-ul (cu accente de mojicie politică, după cum spunea) și toate comisiile stârnite isteric de prefect nu sunt chiar atât de mizerabile, ce că totul a fost ca un fel de hârjoană între doi pisoi pe iarba din fața vilei…

La Roman, veșnicul candidat Micu va recunoaște că tabloul catastrofic zugrăvit de el despre actuala administrație a fost updatat, că nu-i dracul chiar așa de negru, iar Leoreanu poate cânta aria paternalistă a tătălui care-și întâmpină cu bunăvoință întoarcerea fiului risipitor și-i dispus să-i ofere (nimic nou), drept rentă, funcția de viceprimar. Un fel de „îți dau un ban să nu faci nimic, să te tragi iar în poze cu handbalistele”.

La Târgu Neamț, Vasile Apopei poate încinge un tango „la furca cheptului și cu mâna pe cracul partenerului” cu Andrei Aciocârlănoaei sau cu altă primadonă care va fi scoasă în față de PNL, chiar dacă dintr-un colț va suspina geloasă sora mai puțin cunoscută a Sulfinei Barbu.

La Bicaz, liberalii vor trebui să spună că actualul primar Sălăgean e bun de ținut în geam încă vreo 3 mandate, să-l vadă poștașul. Ce va spune Sălăgean, un fel de Tătuc peste un oraș decedat-bine-de-tot nici nu mai contează, acesta fiind ocupat, probabil, să ochească vreo fătucă cu care să danseze lângă scena de campanie.

La Roznov, probabil că actualul primar liberal va maximiza rezultatul întru trecerea la CL a reperului de + 50% în timp ce bieții PSD-iști se vor întreba ce ar putea face, dacă nu să crească măcar să-și conserve scorul obținut la locale acu 3-4 ani.

Și, în paralel, USR-ul rebrenduit și reînsumat (cu jumate din PMP și cu fantoma nemțeană a partidului lui Orban) își va lua și el partea de tort electoral. Și din spate, mai gurmand ca altădată vine și AUR-ul cu retorica lui cu tot.

Am mai zis și spun din nou: principalul beneficiar al acestor mișmașuri administrativ-legislative făcute cu alegerile este AUR. PNL și PSD vor câștiga (în plus) un neaoș ciuc-ciu românesc. Sau, ba chiar dimpotrivă.

Practic trocul Ciucă-Ciolacu (atent supravegheat de meditatorul șef de la Cotroceni) va avea în UAT-uri (orașe și comune) cam același efect pe care l-a avut, la începutul coaliției de guvernare, țintarul stabilirii prefecților (prefectul tău unde ai președinte CJ, adică un fel de nedemocratic câștigătorul ia tot).
Cu ceva excepții de rigoare, prin unele comune cu primari PSD, PNL va deveni, totalmente, un actor condamnat la figurație și invers.

Conferința de presă cu Ciucă și Ciolacu anunțând aceste bazaconii (care transformă democrația și alegerile într-un circ comunist care să confirme ce au stabilit ei la un ceai cu bromură) a bifat pe plus doar la un punct. Prin ipocrizia afișată, l-au făcut mic de tot pe Gabriel Oprea, cel care era, clișeistic, cu „interesul național” în gură ori de câte ori nu avea alt argument. Cel care a inventat fabricile de doctorate plagiate pentru galonați scrâșnea 3 jokeri de concept și mesaj (mai țineți minte, „nu lăsăm pe nimeni în urmă”?) și tac-pac, sărind din debaraua PDL în cea a PSD a prins două guvernări.
Raportați la intendentul-izmenar Oprea, Ciolacu și Câțu par doi caporali care au șterpelit din magazie o ladă cu ceva ca să arate că-l pot depăși pe plutonierul de campanie.

Și apoi, vor apărea la TV și se vor declara mirați de ce a crescut cotația AUR-ului la bursa votului. De aia, băi, că sunteți în stare să să călcați în picioare și să vindeți nu doar democrația, principiile ci și pe proprii voștri camarazi din partide.

Trăiască și înflorească USL level 20-24!
Pupat Piața Independenței…

Daniel VINCA