Ursul de la Tazlău joacă de-a v-ați ascunselea cu Jandarmii! Ultimii ajung mai târziu, fac proces-verbal, pleacă, ursul revine și atacă

Ursul, fugit în pădure, jandarmii (uitați-vă la încălțăminte) în poză cu oaia sfârtecată…

O situație tragi-comică la Neamț. Un urs care dă iama în gospodăriile oamenilor din comuna Tazlău joacă de-a v-ați ascunselea cu jandarmii.

Mai concret, de două seri, ursul coboară în sat, intră în gospodăriile oamenilor. Sătenii sună la Poliție, la 112 și se deplasează la fața locului Jandarmii de la Piatra Neamț. Distanța e de 42 de kilometri de la Piatra Neamț până în centrul comunei, la care se mai adaugă câțiva kilometri până la marginea satului, că ursul nu atacă (încă!) Primăria.

Ajung jandarmii dar ursul – lipsă de respect față de autoritate! – nu-i așteaptă! Jandarmii patrulează un pic și, la nicio oră și jumătate de la momentul apelului!, se retrag dar nu înainte de a completa un proces-verbal de intervenție.
Ursul nu este impresionat de hârtia jandarmului și – așa cum s-a întâmplat dimineață! – revine, atacă, sfârtecă o oaie! Vin și jandarmii iar, din nou ursul este plecat și jandarmii fac poze cu oaia ucisă.

În seara asta, povestea a luat-o de la capăt, după cum informează prefectul de Neamț, Adrian Niță. Ursul a intrat iar în sat, chia în grădina unui cetățean. Iar au mers jandarmii la fața locului, iar au stat foarte puțin, iar au întocmit foarte importantul proces-verbal și iar s-au întors. Rămâne de văzut dacă ursul se va speria de procesul-verbal și nu va ataca din nou în câteva ore.

Mai jos, cu print-screenuri, filmul despre cum se joacă ursul cu jandarmii la Tazlău, mesajele fiind cele transmise de prefectul de Neamț către presă.

Miercuri seara:

Joi dimineața

Joi seara


După cum vedeți mai sus, alarma la 112 a fost dată la ora 21.10 și la ora 22.30 jandarmii de la Jandarmeria Neamț au părăsit zona preferată de urs pentru a merge la Primărie să întocmească nelipsitul și importantul proces-verbal.

Cât privește erorile gramaticale („sa încheiat activitatea”, „pentru a întocmii” etc) nu am vrea să fim drastici, atâta timp cât prefectul transmite respectivele mesaje în timp real, chiar din mașină uneori. Poate îi mai joacă feste autocorectura, poate dă cu copy-paste mesajele deja primite de la Jandarmi…

În baza acestui tip de intervenție asigurat de instituțiile statului, locuitorii din Tazlău nu pot decât să aprindă vreo candelă să se roage ca animalul să nu atace mai crâncen. Sau să spere că poate ursul mănâncă în pădure și nu mai coboară în sat, „să ia masa la Tazlău”.

Vom reveni dacă subiectul impune.

Daniel Vinca

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.