Urșii din Asău au făcut spectacol pe străzile din oraș! FOTO


Cea de-a doua zi – și ultima – a Festivalului de Datini și obiceiuri de la Piatra Neamț a oferit în această după amiază un nou prilej de bucurie pietrenilor care s-au încumetat să iasă din case în ciuda frigului de afară și să asiste la parada din centrul orașului. Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț a invitat și oaspeți din afara județului, care au poposit în orașul de la poalele Pietricicăi pentru a împărtăși împreună cu nemțenii bucuria sărbătorilor de iarnă.


Cei mai aclamați au fost„Urșii” de la Asău (județul Bacău), care au oferit un adevărat spectacol tuturor celor prezenți. A urmat apoi formația „Cerbul” din comuna Heleșteni (județul Iași), Ansamblul artistic studențesc „Arcanul” al Universității „Ștefan cel Mare”, Ansamblul folcloric „Străjerii” din Dolheștii Mici și Grupul folcloric din Ostra (ultimele trei din județul Suceava).


Lor li s-au alăturat mai multe ansambluri din Neamț – Alaiul de datini și obiceiuri „Roznovenii” (Roznov), Alaiul de datini și obiceiuri din Trifești, precum si gazdele, artiștii de la Ansamblul folcloric „Floricică de la munte” al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”.
Parada va fi urmată de un spectacol amplu oferit de grupurile participante, spectacol care are loc la scena de la Curtea Domnească.
Precum toate edițiile din ultimii douăzeci și cinci de ani, și aceasta este realizată cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Neamț.
Alex SÎRBU

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns