Urșii de la Asău, dau iama mai întâi la Roznov: a 2-a zi de Crăciun, Festivalul de DatiniPrima reprezentație a celebrilor Urși de la Asău, în Neamț, în acest sezon, are loc la Roznov, în a doua zi de Crăciun. Este deja o tradiție a ultimilor ani ca această Ceată de Urși să fie capul de afiș al Fstivalului care, iată, ajunge la ediția a 18-a.

De fapt, știrea de presă ar putea puncta că Urșii de la Asău vor fi la Roznov „în ciuda zvonurilor neadevărate” pentru că pre-campania electorală începută de unii a făcut ca pe social-media să fie difuzat zvonul respectiv, rapid dezmințit de impresarul trupei, Diana Albu, care a precizat: „Zvonul respectiv este o inepție. Urșii de la Asău vor fi la Roznov, în data de 26 decembrie, așa cum se întâmplă de fiecare dată în ultimii ani. Nu amestecați obiceiurile strămoșești cu jocurile politice”.

În afișul de mai jos se observă preocuparea pentru asigurarea unui echilibru al repertoriului: alături de Urșii de la Asău sunt și alte cete sau amsambluri care prezintă datini de iarnă dar sunt și soliști vocali renumiți din Nordul Moldovei, talente locale din zonă etc.

<<Spiritul Crăciunului călătorind din casă în casă, din inimă în inimă, dintr-un loc în altul ne aduce pe toți mai aproape!
Așa cum v-am obișnuit de aproape două decenii, vă așteptăm și în acest an să ne bucurăm împreună de cele mai frumoase tradiții și obiceiuri de iarnă!
Pentru cea de a XVIII a ediție a Festivalului “Datini din străbuni, obicei la oameni buni” v-am pregătit surprize frumoase ce sperăm să vă încânte sufletele! 
Vă așteptăm cu drag, in a doua zi a Crăciunului, la ora 11 în fața primăriei pentru a porni împreună spre parc în tradiționala paradă!>>, anunță organizatorii.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns