Urări de la nemţenii din diaspora: Tăriceanu, DEMISIA şi DNA!

diaspora-romaneasca

Nemţenii aflaţi departe de casă sunt sideraţi de atacul lui Călin Popescu Tăriceanu la adresa cetăţenilor români din diaspora (vezi: Tăriceanu, despre diaspora: „Votează pentru un mic şi o bere“).

Din Anglia, pietreanca Ramona îi transmite celui care este şeful Senatului şi liderul abia înfiinţatului PLR: “Domnule Tăriceanu, noi românii aflaţi departe de casă chiar iubim micii româneşti, pentru că au gust şi parfum de România, pentru că ne aduc aminte de strada copilăriei, de timpul petrecut cu familia. Dar staţi liniştit, şi un mic, şi 10 mici, şi 100 de mici ni-i permitem să ni-i cumpărăm cinstit, din banii câştigaţi din munca noastră aici unde guvernele incompetente – conduse de premieri incompteneţi cum aţi fost şi Dvs. – ne-au obligat să luăm calea unui temporar exil. Noi suntem preţul plătit de ţara noastră pentru incompetenţa guvernanţilor printre care v-aţi aflat şi vă aflaţi. Să ştiţi că uneori, acel mic care ne aduce aminte de casă are aici şi alt gust, pentru că e udat cu lacrimile dorului de casă, de părinţi, de copii, de soţi şi soţii. Domnule Tăriceanu, nici un politician român nu ne poate cumpăra nici cu un mic, nici cu 1000 de mici. Mai mult, la alegerile din decembrie, noi am cheltuit sute de euro, să ajungem la secţiile aruncate la sute de kilometri de noi de către tovarăşii dumneavoastră Ponta şi Dragnea, tocmai ca să ne împiedice să votăm. Dar am mers la vot şi am votat tocmai ca aliatul Dvs, Victor Ponta, să nu ajungă Preşedintele României. Nu ştiu ce va face sau dacă va face ceva Iohannis, dar pe Dvs şi pe prietenul Dvs Victor Ponta nu dau nu că un mic. Stimabile, nu dau pe tine nicio ceapă degerată. Cu declaraţia descalificantă, aţi arătat cât de mult urăşte camarila lui Ponta pe românii care nu l-au lăsat să confişte puterea totală. Înseamnă că am făcut ce trebuia şi sper să-ţi vină timpul să răspunzi în faţa procurorilor pentru afacerile din timpul guvernării tale. Îţi mai aduci aminte de concesiune făcută, cu câteva zile înainte de a pleca din funcţia de premier, cu subsolul platformei maritime? Eu sper să-şi aducă aminte şi DNA!”.

chifuUn lider al nemţenilor din Diapora taxează şi el foarte dur atacul şefului Senatului. “Asta a făcut Tăriceanu în 2008 cu celebrul Costică Argint (n.r. – urmărit internaţional invitat la vizitele pe care demnitarii români le făceau în străinătate). A încercat atunci să cumpere voturi aşa cum se obişnuieşte în România, cu mici şi bere. Doar că Românii din străinătate sunt mai greu de prostit cu aşa oferte. Domnul Tăriceanu este acum frustrat pentru că românii din străinătate au dat startul schimbării şi aliatul său Ponta a pierdut alegerile.

Nu doar Tăriceanu a jignit românii ci şi Vadim Tudor sau Miron Cozma care au susţinut că, pentru fiecare vot, românii au luat câte 40 de voturi, 20 înainte şi 20 după ieşirea din secţiile de votare.

La acest atac incalificabil, eu văd o singură soluţie: DEMISIA de onoare a lui Tăriceanu pentru jignirile aduse românilor ca şef al Senatului”, spune nemţeanul Iulian Chifu.

Chifu este consilier local în oraşul italian Verbania, la al doilea mandat, şi este una dintre vocile cele mai cunoscute în Peninsulă care se zbate pentru drepturile românilor.

Daniel VINCA

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns