UNPR, partidul cu SUPERGLUE la GUVERNARE

emacu

UNPR se poate lăuda ca fiind o formaţiune politică cu lipici la guvernare. Cu SUPERGLUE chiar, dacă e luat în calcul, scurtul bilanţ realizat de vicepreşedintele Gheorghe Emacu.

“Pe 1 mai se împlinesc 5 ani de la înfiinţarea UNPR. Din cei 5 ani, în 4, UNPR a fost la guvernare”, a spus Emacu într-o conferinţă de presă susţinută la Piatra Neamţ.

Acest bilanţ al cu un raport excelent de 4/5 pro-guvernare, arată că la acest capitol UNPR a surclasat şi PC, şi UDMR, partide mici considerate emblematice pentru talentul de a se căţăra în căruţa guvernării.

Emacu a dat şi o explicaţie care ţine chiar de statutul UNPR, definit chiar în statut drept o formaţiune politică care pune accent pe stabilitatea statului.

Dincolo de explicaţia vicepreşedintelui UNPR, această formaţiune a fost formată, iniţial, din foşti parlamentari care au trădat PSD şi a guvernat alături de Cabinetul Boc. După căderea Cabinetului MRU, UNPR s-a întors la cei pe care îi abandonase şi a intrat şi în USL şi în Cabinetul Ponta. După destrămarea USL, UNPR a rămas alături de PSD dar destule voci spun că – pentru stabilitatea statului sau pentru altceva – nu ar fi de mirare ca în caz de se schimbă majoritatea în Parlament, partidul condus de Gabriel Oprea să-şi bea cafeaua (poate a unei noi guvernări) cu PNL.

D:V.

 

D.V.

Lasă un răspuns