„Uniforme” pentru voluntarii SMURD

Cele 40 de persoane înscrise în proiectul „Voluntari din pasiune” derulat în Neamț vor primi echipamente de protecție, aceleași ca ale angajaților SMURD. Proiectul prin care Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” Neamț solicita finanțarea necesară cumpărării acestor echipamente în valoare totală de 26,5 mii lei a fost girat cu unanimitate de voturi în ultima ședință a aleșilor locali.
Aceste echipamente de protecție erau extrem de necesare, pentru a te putea prezenta așa cum se cuvine la o misiune”, a spus colonelul Ioan Nițică, șeful ISU Neamț.
Cei 40 de voluntari vor merge, de acum înainte, în misiune alături de personalul SMURD. Vorbim, practic, despre o dublare a membrilor echipajului, lucru care va duce la o eficiență sporită a viitoarelor intervenții. De altfel, toți voluntarii au parcurs un curs de inițiere și de prim ajutor de bază. Majoritatea sunt elevi ai școlii postliceale sanitare, iar conducerea ISU speră ca măcar unii dintre ei să își dorească să rămână în sistem.
Misiunile la care vor participa de acum înainte îi vor ajuta să capete experiență, pentru că abia intervenția din teren este cea care pune în valoare toate cunoștințele teoretice și practice acumulate. SMURD se confruntă cu foarte multe solicitări dintre cele mai diverse, de aceea este mai mult decât necesar să avem personal suficient și bine pregătit. Poate în viitor mulți dintre cei care sunt acum voluntari vor alege să rămână la SMURD definitiv. Ne-am dori să integrăm cât mai mulți în acest sistem. Salvarea vieților omenești și a bunurilor populației rămâne prioritatea noastră”, a încheiat colonelul Ioan Nițică.

Alex SÎRBU

 

Lasă un răspuns