Unic în România: Școlile și liceele din Piatra Neamț și 4 comune, ÎNCHISE! pentru că nu este apă rece!

Județul Neamț vine iar în atenție cu un episod unic în România: închiderea școlilor și liceelor care deservesc o populație de 100.000 de oameni (ca populație a zonei afectate) pe motiv că… nu este apă rece.

Decizia a fost luată azi în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și este valabilă pentru zilele de marți și miercuri când compania Apaserv (acționar majoritar, Consiliul Județean) a anunțat că oprește furnizarea apei reci în Piatra Neamț (tot orașul, mai puțin un cartier) și în 4 comune învecinate. Conducerea Apaserv a motivat la rândul ei oprirea apei prin intervenții la o avarie.

Rezultatul este că neavând altă soluție care să funcționeze viabil în cele două zile, CJSU a decis închiderea a zeci de școli și licee, la propunerea Inspectoratului Școlar Județean Neamț, după cum a precizat prefectul George Lazăr.

Sunt vizate toate școlile și liceele din Piatra Neamț (mai puțin cele din cartierul Mărăței – deci cu excepția Colegiului Tehnic Gheorghe Cartianu, Liceului Tehnologic Dimitrie Leonida, Liceului Teologic Ortodox Sfintii Împarati Constantin si Elena, Scolii Gimnaziale Daniela Cuciuc, Scolii Gimnaziale nr. 2, precum si structurilor arondate acestora), din comunele Gârcina, Girov, Dochia, Alexandru cel Bun (satul Bistrița).

Prefectul Lazăr a subliniat din nou că acest episod, din lină pandemie, arată încă o dată managementul incompetent de la Compania de Apă (care e pe locul 3 în topul prețurilor din România) și a reamintit că noul director general este un fost angajat de la o firmă a unui cumătru a lui Ionel Arsene.

Întrebat despre un alt director, cel tehnic, pensionar fără minime abilități în a deschide măcar un mail, prefectul george Lazăr a prezentat jurnaliștilor prezenți la conferința de presă anunțul legat de oprirea apei, primit oficial, bătut la mașină (a zis prefectul!) sau scris la computer într-o formă grafică și gramaticală care denotă inabilități reale în redactarea unui asemenea text.

Mai jos, conferința de presă în format VIDEO:

 

D.V.

One thought on “Unic în România: Școlile și liceele din Piatra Neamț și 4 comune, ÎNCHISE! pentru că nu este apă rece!

  1. Eu stiu niste politicieni care au facut bani frumosi din lucrari cu Apa Serv!Poate ne explica ei situatia, tot vor sa preia managamentul companiei!In rest, de acord ca este o bataie de joc asupra cetatenilor din Piatra Neamt , prinsi la mijloc in razboiul gastilor politice din Roman si Tg Neamt!

Lasă un răspuns