Una din soluţii: ÎMPUŞCAREA! Ursul care a atacat la Taşca bagă autorităţile în şedinţă!

Ursul care a atacat azi la Taşca, în jurul orei 14, un bătrân pe care l-a şi muşcat a băgat autorităţile în alertă! Şi chiar şi în şedinţă pentru că mâine dimineaţă la ora 8 este programată o întrunire a Comitetului Judeţean de Urgenţă, după cum informează surse neoficiale.

Citeste si: Ursul a muşcat un bărbat de 79 de ani la Taşca!

Procedura preliminară va fi cea clasică: Poliţia Neamţ care a deschis deja o anchetă va prezenta rezultatele deja cunoscute (bătrânul de 79 de ani atacat şi muşcat), o primă fişă medicală, Romsilva (prin ocolul Silvic) şi Asociaţia de Vânătoare care administrează respectivul fond vor prezenta o situaţie despre suprafaţă şi numărul de urşi din zonă şi, pe aceste date, este foarte posibil ca Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să ceară Ministerului Mediului aprobarea extragerii exemplarului respectiv.

Iar extragerea poate fi făcută prin diverse metode dar cea mai puţin periculoasă pentru cei implicaţi va fi împuşcarea.

Practica arată că astfel de cazuri primesc avizul de la Ministerul Mediului întrucât specialiştii opininează că ursul care a muşcat om şi a dat de gust de sânge devine mai predispus la a ataca în continuare oameni.

D.V.

One thought on “Una din soluţii: ÎMPUŞCAREA! Ursul care a atacat la Taşca bagă autorităţile în şedinţă!

Lasă un răspuns