Un vânzător de ziare, propus Cetățean de Onoare la Piatra Neamț! „Un om simplu și onest, cu handicap locomotor, care muncește zi-lumină!”

Cei trei consilieri ALDE din CL Piatra Neamț au depus astăzi un proiect de hotărâre prin care vor cere votul celorlalți aleși locali pentru decernarea titulului de Cetățean de Onoare unui vânzător ambulant de ziare. Este vorba despre Lucian Tudosiea, un bărbat de 40 de ani care, de peste 20 de ani vinzde ziare. Anunțul acestui proiect de act normativ local a fost făcut de Iulian Luca, consilier județean și președinte al ALDE Piatra Neamț.

<<Cu doua zile in urma am postat un articol din ziarul „Adevarul” in care se prezenta activitatea de exceptie a unui vanzator de ziare din Piatra Neamt, Lucian Todosiea. Pe acest om il cunosc toti pietrenii pentru ca vreme de peste 20 de ani, desi are grave probleme de sanatate locomotorii, uneori in conditii de vreme vitrege isi face serviciul zilnic in aer liber,in fata librariei „Miorita”, servind trecatorii cu ziare cu onestitate si dedicatie.
Reactia sutelor de oameni care au citit acest articol a fost de sustinere si de respect fata de Lucian. Am considerat ca unui astfel de om simplu dar care munceste zilnic pentru concetatenii sai, desi este bolnav si cu lipsuri materiale, i s-ar cuveni titlul de „Cetatean de Onoare”al Municipiului Piatra Neamt. Am promis ca voi face demersuri in acest sens si astazi, colegii mei consilieri locali ALDE, Cristian Tihenea, Catalin Misaila si Adrian Grigoras au depus in acest sens un proiect de hotarare la Consiliul Local Piatra Neamt. Speram ca toti consilierii sa fie de acord cu aceasta propunere fiindca am considerat ca acest titlu poate fi conferit si unui cetatean simplu dar care este permanent in slujba cetatenilor facand onoare prin dedicatie si onestitate orasului nostru>>, spune Iulian Luca.

<<În ciuda problemelor de sănătate cu care se confruntă, Lucian Todosiea este printre cei mai apreciaţi locuitori ai oraşului Piatra Neamţ, pentru că munceşte în condiţii de multe ori extreme. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Cum au schimbat companiile din Silicon Valley jurnalismul. Platforme o… Lucian Todosia (39 de ani) este una din cele mai cunoscute figuri din Piatra Neamţ. Nu e nici vreo vedetă locală, nici vreun vremelnic politician, ci un om simplu, care vinde ziare. Nu în vreun chioşc sau la vreun stand, ci în picioare, pe ger, pe ninsoare sau în zile toride de vară. Şi o face de aproape 20 de ani, jumătate din viaţă având acest serviciu, şase zile din şapte ale săptămânii.   „De la 18 lucrez ca vânzător de ziare. E primul şi singurul loc de muncă. A devenit o pasiune. Dacă nu fac ceva în fiecare zi, mă simt în plus“, spune Lucian, în timp ce serveşte un client cu ziarele locale. O face cu o mână, pentru că cealaltă e ocupată să susţină un teanc de ziare grele, aşezate pe braţ cu titlurile la vedere>>, se menționează în unul din articolele care îl au ca personaj.

D.V.

sursa foto 1 – adevarul.ro

Comentarii Facebook

5 thoughts on “Un vânzător de ziare, propus Cetățean de Onoare la Piatra Neamț! „Un om simplu și onest, cu handicap locomotor, care muncește zi-lumină!”

 1. Pe argumentele d-lor consilieri, mii de pietreni ar putea fi propusi ca cetateni de onoare pentru ca muncesc, desi au probleme de sanatate grave…Cu tot respectul pentru dl. Todosiea, a vinde ziare nu e tot aceea cu a fi un medic bun sau a face performanta in invatamnt, sport ori afaceri!In plus, „ziua lumina” invocata de initiatori se opreste undeva in jurl orei 15.00.Asa, doar ca informatie!

 2. Daaa…munca lui „onesta” se numeste „cersetorie mascata”…
  …covrigii ii arunca la tomberon in spatele blocului…vrea doar pizza…
  Impozit pe venit platrste?…intreb pt un prieten 🤪

 3. Asa este!

  Un baiat extraordinar! pe care multi din cetatenii acestui oras nu-l vad…preferind sa-si manifeste ”generozitatea”cu hoardele de tigani cersetori fara nici un handicap care mazacesc acest oras zi de zi.

  Inca o data se dovedeste ca nu ai ce face cu acesti retardati de cetateni care intretin aceste mizerii umane,viitori criminali dindu-le bani pentru ca mai tirziu sa le dea in cap,sa-i tilhareasca si sa-i violeze.

  Asa merita.

 4. in legatura bunule prieten baba nivac daca spui ca e cercetorie mascata….ti-am intins oare mana sa imi dai bani daca ai trecut pe langa mine…..si inca ceva nu confunda marfa cu ambalajul…..sa ti vezi de treaba apreceaza si apoi casca gura ca esti praf ……ti-am facut comanda la pizza….macar nici nu vezi cu ambii ochii….orcand iti dau lectii de viata…..

 5. si plus de asta nu eu am venit cu intativa doar ca s-a ajuns o simpla postare mai veche undeva intamplator pe la altiii ca sa intelegeti…..doar niste consilierii probabil au obs ideia si incearca sa ma faca cun….nu sa de vin vedeta sau altceva….

Lasă un răspuns