Un USR-ist de top sparge clișeul: „Nu susțin M**E. Punct!”

Privit, explicat și scuzatca o formă agresivă doar verbal, metaforică și hiperbolizată, celebrul mesaj cu „M**E” este dezavuat public, foarte clar, de un deputat USR. Este o premieră ca o astfel de critică la acest tip de mesaj să vină dinspre partea dreaptă a politicii românești, zonă care a profitat într-un fel de verticalizarea frondei anti-PSD iar cel care spune că dezbaterea trebuie să revină între limite normale este deputatul USR de Neamț, Iulian Bulai.

<<S-a mers prea departe cu mârlănia. Din partea tuturor. Nu susțin o formă de dialog public care presupune umilirea interlocutorului cu semne obsecene. Cu riscul de a deveni nepopular, nu susțin #puiemonta #muiepsd#muieusr. Nu susțin #muie. Punct.

Nici în sezon estival. Nici în campanie de strângere de semnături. Nici în parlament. Nici pe gardurile celor cu care nu suntem de acord.
Vreau să respir aer curat în orice anotimp.
Știu că nu sunt singurul>>, spune Bulai într-un mesaj făcut public după ce câțiva protestatari Rezist i-au scris rima cu UE pe poarta de la casa deputatului PSD Iordache care, la rândul său, ridica degetele mijlocii chiar în Parlamentul României.

Evident că postarea lui Bulai i-a iritat pe câțiva anti-PSD-iști care au arătat acest lucru în comentarii dar, calm și pe aceeași direcție, Bulai le-a răspuns susținându-și punctul de vedere.

Interesant rămâne faptul că după ce timp de jumătate de an PSD-iștii, postacii și răspândacii lor (inclusiv din presă) au tot criticat mesajul respectiv, mai nou, exact pe modelul Iordache au început și unii dintre ei să-l folosească în propriile mesaje. O fi vorba despre ipocrizie, despre neputința de a face față unui mesaj dur sau au început să-i lase nervii pe unii?…

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns