Un tânăr din Neamț, director județean la Consiliul Tineretului din România

Consiliul Tineretului din România (CTR), federația ce reprezintă tinerii și organizațiile de și pentru tineret din România atât la nivel național, cât și internațional, anunță numirea în poziția de director județean al Consiliului Tineretului din România pe tânărul Petru-Lucian Andor.

Lucian are experiență în reprezentarea elevilor și a ales să candideze pentru poziția de director județean al CTR pentru că își dorește să ofere din energia lui tinerilor nemțeni și să facă vocea acestora auzită.

CTR reprezintă tinerii și organizațiile de tineret din România în procesele decizionale de la nivel național și internațional și susține participarea lor directă în aceste procese și în cele de nivel local și instituțional/organizațional, precum și creșterea capacității tinerilor și a organizațiilor lor de a influența comunitățile în care trăiesc prin instrumente legale, influențarea proceselor decizionale, lucru cu tinerii, asociere în organizații neguvernamentale, sindicate și partide politice, și dezvoltarea de afaceri.

Până în prezent, Lucian a fost responsabil de identificarea principalelor probleme ale tinerilor de la nivelul județului Neamț.

În contextul actualei situații epidemiologice provocate de pandemia produsă de infecția cu virusul SARS-CoV-2, o mare parte din principalele probleme deja cunoscute ale tinerilor se prezintă într-o formă acutizată, ce nu mai poate suferi o continuă amânare.

Consiliul Tineretului din România atrage atenția asupra necesității unei abordări sistematice cu privire la tineri din partea Guvernului României. Precaritatea vieții acestora poate conduce la consecințe grave la nivel național pe termen mediu și lung, mai ales în contextul în care ne confruntăm cu grave probleme de ordin demografic.

Planul Național de Investiții și Relansare Economică, publicat de Guvernul României pe 1 iulie 2020, cuprinde multiple măsuri pe care le considerăm cu adevărat oportune în atingerea obiectivului comun al sprijinirii tinerilor în fața consecințelor apărute în urma epidemiei globale. Deși documentul relevă câteva idei ce se concentrează în jurul sectorului de tineret, putem aprecia, din păcate, că acestea nu sunt, însă, suficiente.

V.N.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns