Un tânăr de 20 de ani și un bărbat de 60, înghițiți de ape la Costișa


Trupul unui tânăr de 20 de ani din Costișa care a dispărut aseară în râul Bistrița, în timp ce se afla la scăldat, este căutat și astăzi de o echipă de scafandri din Bacău și Suceava, cei trei scafandri ai ISU Neamț fiind într-o misiune la Constanța. Alarma s-a dat la ora 19.30, când un apel la 112 anunța o persoană înecată în satul Mănoaia. O jumătate de oră mai târziu, echipa de intervenție a ajuns la fața locului și a început căutările, însă fără rezulat.
Bărbatul a dispărut într-o zonă unde există o balastieră iar apa acoperă șanțuri adânci de câțiva metri. Este posibil ca trupul tânărului să fi fost dus de curenți, iar șansele de a fi găsit în viață sunt aproape nule.
Tot ieri seară și tot la Costișa a fost anunțată și dispariția unui alt bărbat, în vârstă de 60 de ani. Acesta era văcar și ultima oară a fost văzut în satul Frunzeni, pe malul apei. Când au văzut că nu s-a mai întors acasă, familia a alertat autoritățile. Odată cu lăsarea întunericului, căutările au fost întrerupte.
Inspectorul șef al ISU Neamț spune că șansele de a-l găsi pe bărbatul de 60 de ani sunt mai mari, pentru că zona în care a dispărut este mai restrânsă. „Am fost sunat în această dimineață de primarul de la Costișa, care mi-a spus că în zona podului din Frunzeni ar fi fost găsite niște haine, posibil ale bărbatului”, a punctat lt. col. Ciprian Mitrea.
Operațiunea de căutare a celor doi este în plină desfășurare.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns