Un strop de viață și de speranță! Un nou eveniment caritabil pentru Ianis!

Cauza Ianis – băiețelul lovit crunt de soarta nedreaptă – este astăzi, din nou, scopul unei noi acțiuni cultural-caritabile menită să adauge un nou strop de speranță, de viață în esență pentru finalul fericit dorit de cei care sunt aproape de el și de părinții lui.

După ce pe 10 decembrie 2018 o adevărată „alianță a binelui” a răspuns DA la inițiativa stârnită de Florentina Moise (directoarea de la Casa Corpului Didactic) împreună cu educatoarele de la Grădinița Veronica Filip, în această seară, în Sala Mare a Consiliului Județean Neamț are loc un nou episod în care solidaritatea nemțenilor oferă încă o dovadă reală, pentru Ianis și pentru părinții lui atât de încercați, încă o strângere de mână, la propriu și la figurat.

Asociația Veronica Filip, Casa Corpului Didactic și Centrul pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare și-au unit eforturile organizatorice și sub sloganul „O șansă pentru Ianis-George” realizează un spectacol caritabil iar banii strânși (30 de lei invitația) se vor aduna pentru a acoperi o parte din nevoia financiară pe care o presupune o operație în străinătate. O operație vitală care pentru ianis înseamnă totul.

La această oră nu știm dacă mai sunt invitații disponibile dar – chiar și în caz de sold out – dacă luați legătura cu Grădinița Veronica Filip, cu inimoasele educatoare de acolo, sigur veți putea cumpăra încă o invitație. și chiar și cu riscul de a a nu avea un loc asigurat, chiar și stând cu fundul pe scări, ce poate fi mai minunat decât bucuria sublimă de a face o faptă bună dar și de a urmări un spectacol de excepție în care vor evolua Ansamblu Folcloric Floricică de la Munte, Ansamblul Folcloric „Florile Tarcăului” și Ansamblul Folcloric Toporașul de la Colegiul Tehnic Gheorghe Cartianu.

Florentina Moise este cea care a făcut din acest caz o cauză. O luptă pentru viață. Nu singură ci împreună cu alte zâne bune care sunt sub același steag al solidarității întru salvarea puiului de om. Și se adună tot mai multe astfel de zâne pe zi ce trece, semn că românii nu au uitat să fie nici oameni, nici buni creștini.

„Sunt convinsă că evenimentul din această seară va fi un succes, că sala va fi plină și că vom mai pune câțiva bănuți pentru efortul supraomenesc pe care trebuie să-l facă acești oameni. De câte ori trebuie să vorbesc de Ianis, parcă am un nod în gât. Dar știu că și eu și toți cei care ne unim în această acțiune vom primi puteri nebănuite de la Duminica Floriilor care se apropie, o sărbătoare atât de dragă românilor. Urmează Săptămâna patimilor și apoi marea sărbătoare a Învierii lui Hristos, sărbătoarea luminii sufletelor noastre și știu că împreună putem aduce un strop de lumină și pentru această familie.
Și vreau să mulțumesc din suflet – vă rog, așa să scrieți, DIN SUFLET – unor doamne absolut minunate. Mă refer la doamnele educatoare de la Grădinița Veronica Filip și le amintesc cu adâncă plecăciune pe doamnele Iulia Pascaru, Cristina Alungulesei și Codruța Sava dar și la buna mea prietenă, Carmen Elena Nastasă, directoarea de la Centrul pentru Cultură și Arte. Și tot sin suflet le mulțumesc și nemțenilor care sunt în această seară alături de noi, să ne bucurăm de cântul românesc și de sublima fericire de a dărui”, a precizat Florentina Moise, directoarea casei Corpului Didactic din Piatra Neamț.

Daniel VINCA

One thought on “Un strop de viață și de speranță! Un nou eveniment caritabil pentru Ianis!

  1. Rog a va prezenta cat mai multi si nu uitati ca din putinul fiecaruia se poate face un bine pentru o persoana ce merita a fi ajutata!!!

Lasă un răspuns