Un șofer băut și-a scăpat mașina în șanț

Un șofer de 37 de ani din Doljești s-a urcat băut la volan și a ajuns cu mașina într-un șanț, informează IPJ Neamț. Autoturismul a fost descoperit de polițiștii din Sagna, care-și făceau rondul, în noaptea de sâmbătă spre duminică, prin satul Buruienești.
Pe bancheta din dreapta șoferului se afla un consătean de-al lui, în vârstă de 25 de ani.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul de 37 de ani a condus autoturismul pe raza comunei, iar în momentul efectuării manevrei de întoarcere, a scăpat partea din spate a acestuia în şanţul de pe marginea părţii carosabile, rămânând astfel suspendat. Pentru că mirosea a alcool, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.
N-a fost singurul șofer care s-a urcat băut la volan. Alți doi „viteji” au fost surprinși în trafic la Piatra Neamț și Bârgăoani și s-au ales cu dosare penale, în timp ce alți trei au fost prinși fără permis sau cu permisul suspendat.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns