Un PSD-ist curajos! Primarul Vali Puică nu se leapădă de Viorica Dăncilă în timp ce trendul e cu bezele de la social-democraţi spre liberali!

 

Primarul de Borleşti, Vali Puică pare să facă notă discordantă  în tabloul general ale aleşilor locali social-democraţi din Neamţ printre care se află destui care fac deja cu ochiul spre tabăra liberală care a fost vârful de lance al demiterii cabinetului Dăncilă.

Într-un mesaj public postat chiar azi, Puică le reaminteşte cetăţenilor din comună despre investiţiile susţinute cu fonduri guvernamentale, lucrări deja realizate în ultimii 3 ani sau aflate în curs de realizare:


<<În timpul și cu sprijinul guvernării PSD condusă acum de doamna Viorica Dăncilă, comuna Borlești a reușit să facă mai multe investiții.

În ultimii 3 ani comuna Borlești a avut finanțare prin fonduri PNDL și a realizat următoarele obiective de investiții:
-” Modernizare gradinita nr. 3 din sat Ruseni, comuna Borlesti, judetul Neamt”- 462.998 lei- finalizat
-Reabilitarea si modernizarea Scolii Gimnaziale Stefan cel Mare din localitatea Mastacan, comuna Borlesti- 546.475 lei – finalizat

-Înființare sistem alimentare cu apa in satele Ruseni si Borlesti, comuna Borlesti, judetul Neamt- 5.725.811 lei -finalizat
-Reabilitare, extinderea si dotarea functionala a spatiului educational apartinand Scolii Gimnaziale din comuna Borlesti, judetul Neamt – 5.424.956 lei -in derulare
-„Construire Pod Borlesti- Poiana Marului in comuna Borlesti,judetul Neamt”- 4.763.645 lei -in derulare
-Modernizare infrastructura rutiera de interes local in comuna Borlesti, judetul Neamt pe o lungime de 10.000 m.l -10.016.630 lei – in derulare>>.


Nici cât guvernarea Dăncilă era la butoane, aleşii locali din Neamţ (primari, consilieri locali sau judeţeni) nu au excelat într-o atitudine dacă nu combativă măcar pro-activă în a-şi asuma echipa politică din care fac parte (cu atât mai mult cu cât facebook-ul găzduia un fel de jihad anti-PSD). Câte un like sau un comentariu timid la postările lui Ionel Arsene (preşedinte CJ şi preşedinte PSD Neamţ) şi cam la atât se reducea asumarea politică.

Citeste si: Atenție, desant PSD în campanie! Echipa de la Piatra Neamț, în Piața Centrală!

De când moţiunea de cenzură a fost votată şi a devenit evident că e o chestiune de zile până pleacă şi fizic Guvernul Dăncilă din palatul Victoria, „silentio stampa politic” al aleşilor locali PSD a devenit şi mai evident.
Cei de la PNL, USR, PRO România şi ALDE, PMP au acţiuni electorale de la care postează informaţii şi poze, au mesaje prin care îşi declamă sprijinul pentru candidat sau pentru echipele de conducere iar la PSD, cu foarte puţine excepţii (vezi AICI una dintre ele) e linişte totală.
Unii aleşi locali par să se protejeze să nu fie luaţi la ochi de viitorii guvernanţi, alţii au trimis bezele spre alte partide iar alţii caută „ambasadori” care să le faciliteze transferul spre viitoarea tabără guvernamentală.

În acest context, mesajul explicit al primarului PSD de la Borleşti pare unul cel puţin interesant şi, din păcate pentru mersul campaniei PSD, rarisim.

Daniel VINCA

 

 

Lasă un răspuns